Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 3 september 2010

Droppen urholkar stenen gammelmedia publicerar opixlat!

NANCY TAVSAN Nancy Tavsans mördare, den 22-årige somaliern Abdulaziz Abdullahi Mohamed Hussein, av massmedia kallad "Skuggan", har redan från början av rättsprocessen varit ett bekant namn och ansikte för Politiskt Inkorrekts läsare. Gammelmedia däremot, vars ambition att publicera saklig, objektiv och sanningsenlig information för länge sedan gått vilse i det ideologiska träsket och istället förvandlats till indoktrinering och undanhållade av besvärande sanningar, har stretat emot när det gäller publicerande av dömda utlänningars namn och bild.

Alldeles oavsett hur pass allvarlig och omfattande brottslighet det rört sig om så har utlänningar med få undatag sluppit att valsa runt i gammelmedia. Skillnaden när det har varit svenskar i samma situation är påfallande. Här har man till och med hängts ut innan det ens formulerats brottsmisstankar från åklagare. I skydd av sina egenpåhittade ”pressetiska regler” har man vägrat att delge allmänheten information om grov brottslighets upphov så länge det upphovet inte hetat Andersson, Pettersson och Lundström.

Politiskt Inkorrekt har däremot alltid varit konsekventa och publicerat uppgifterna om de funnits tillgängliga. Detta har naturligtvis gammelmedia uppmärksammat och säkerligen noterat att det också har gjort PI extremt framgångsrika inom sitt område. En god hjälp har naturligtvis också varit PI:s läsare som i motsvarande omfattning skällt ut gammelmedia efter noter på grund av deras politiskt korrekta feghet.

Kanske kan PI och våra läsare nu ta åt sig äran av att Aftonbladet och Expressen, åtminstone tillfälligt, bytt stil och vågar visa lite civilkurage. Nu publicerar man nämligen den informationen som våra läsare haft i flera månader, nämligen namn och bild på Nancy Tavsans mördare. Här är det frågan om inte det gamla ordstävet ”droppen urholkar stenen” kan vara tillämpligt…Expressen vore väl dock inte Expressen om inte en artikel om hur ”samhället misslyckats” publiceras, underförstått att det är Sveriges och svenskarnas fel att denna besinningslösa somalier hela tiden begår brott. Här kan ni också läsa om varför inte ”Skuggan” utvisas ur landet. För han har ju inte ens någon rätt att vara här…

Skärmdump från Aftonbladet 2 sep 2010

Lite kuriosa i ärendet är ett mail vi fick från en läsare igår. Där redovisade han en konversation med Aftonbladet-journalisten Erik Olsson där vår läsare ifrågasatte varför Abdulaziz Abdullahi Mohamed Hussein inte hade identifierats med namn och bild, nu när han är dömd i detta uppmärksammade brottsmål. För ni missade väl inte att både Expressen och Aftonbladet i sina första versioner av artiklarna om ärendet naturligtvis utelämnade identiteten? Mailen är lätt redigerade för att anonymisera avsändaren.

Vår läsare skrev:

Hej Erik!

Jag har läst artikeln du skrev: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7709019.ab

Det är ett intressant fall men tragiskt på samma gång. Tur att förövaren togs och fick ett riktigt straff. Men jag ställer mig frågan.

Mördaren är dömd till 16 års fängelse för mordet på Nancy men ni envisas med att pixla bilden. Vad är problemet? När det gäller svenska brottslingar är ni snabba på att slänga fram en opixlad bild – trots att dom inte har fallit!

Lilla Saltsjöbadsavtalet är fortfarande aktuellt. Ni mörkar ständigt invandrares framfart i Sverige och svenskhatet breder ut sig. Ni tappar all trovärdighet som någonsin funnits. Läsare byter tidning och skrattar åt Aftonbladets censur och brist på relevans.

Ge mig svar på varför ni pixlar en bild på en mördare som uppenbarligen är somalier. Förklara utförligt varför ni väljer att göra så här. Varför gäller det bara för invandrare? Varför visar ni ingen nåd för etniskt svenska brottslingar?

På detta svarade då Olsson:

Hej,

Tack för ditt mail.

Alla sådana här publiceringar diskuteras enskilt och ytterst fattas beslutet av ansvarig utgivare.

I nuläget är bedömningen att vi inte publicerar identiteten på 22-åringen. Orsaken är bland annat att det hittills handlat om en person som inte varit dömd och som dessutom nekar till alla anklagelser.

I exempelvis fallet med Joakim Ericsson har han erkänt att han dödat sina offer.

Det är dock möjligt att beslutet kommer omprövas nu när 22-åringen anses skyldig av tingsrätten.

Med vänliga hälsningar

Erik Olsson
Nyhetsreporter
Aftonbladet

Lägg här märke till Olsson osedvanligt korkade och okunniga svar. Han hävdar att eftersom ”det hittills handlat om en person som inte varit dömd” så behöver man inte publicera namn och bild. Att han dessutom nekar skall också då vara ett skäl till att ej publicera, motsvarande att Ericsson då erkänner vilket skulle ge carte blanche att hänga ut honom innan dom.

Vår läsare hjälper då till att göra Olsson till en mer kunnig journalist genom att skicka honom Abdulaziz Abdullahi Mohamed Husseins ”rap sheet” (tidigare kriminella bana). Han får inget svar på detta mail, men idag publiceras bild och namn….Som sagt, droppen urholkar stenen.

Gustaf Janson

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: