Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 3 september 2010

Muslimer DO-anmäler skola barnen får ej halalmat

UTPRESSNING De två muslimska föräldrarna Abdel Mohamed och Josefin Abdou som bor i Kinnared i Hylte kommun utanför Halmstad vädrar nu chansen till lite extrapengar och har därför anmält Kinnareds skola till den skattefinansierade utpressarmyndigheten Diskrimineringsombudsmannen (DO). Anledningen? Man är inte nöjda med att deras barn serveras ett vegetariskt alternativ till skollunch när något som icke är halal står på matsedeln.

Kinnareds skola slutade vid höstterminens början att servera alternativ till fläskrätterna till de muslimska skolbarnen. Det har nu lett till en DO-anmälan.

När jag frågade kostkonsulenten vad det berodde på sa hon att vi fick anpassa oss till det svenska samhället och inte vara annorlunda, säger Abdel Mohamed.

Fram till höstterminen fick skolbarnen anpassad kost de dagar skolan serverade fläskkött, men utan någon information förändrades detta vid terminsstarten. Föräldrarna tycker det är konstigt att skolan valt att ta bort alternativen och av princip bara erbjuda vegetarisk mat som alternativ för de som på grund av religiös vidskepelse inte äter vissa maträtter. Att ett fullgott vegetariskt alternativ finns anser man inte duger. Det skall vara halalmat…

Artikeln nämner inget om barnen tillfrågats om vilken sorts mat de vill äta.

Hallandsposten

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: