Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 5 september 2010

Äggkastning mot Åkesson

OFREDANDE Borlänge har varit i blickfånget idag. Förutom det misslyckade kidnappningsförsöket i köpcentret Kupolen, höll Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson ett tal på Sveatorget i staden när en ung man beslutade sig för att visa vad han anser om lagstadgad mötesfrihet och demokrati. Han kastade helt sonika ägg mot partiledaren, som dock undgick att bli träffad. Polisen var på plats och grep mannen.

Dalarnas Tidningar (med fotografier):

Äggkastning under Åkessons torgmöte

På lördagens möte på Sveatorget delade Jimmie Åkesson med sig av sitt partis syn på bland annat arbetsmarknadspolitik, äldrepolitik och kriminalpolitik.

- Du Åkesson, håll käften för fan!

Hans ägg missade Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkeson, 31 år, men en yngre man ville ändå tala om vad han ansåg om Åkessons parti och vad som sades under lördagens torgmöte i Borlänge. Äggkastaren är nu misstänkt för ofredande, eventuellt också för störande av allmän sammankomst.

Då Marie Edenhaget, Sverigedemokraternas distriktsordförande och ordförande för Sverigedemokraterna Borlänge vid lunchtid hälsade välkommen hade mötet på Sveatorget inte lockat någon större skara intresserade.

Jimmie Åkesson tog inledningsvis upp frågor om arbetsmarknadspolitik och berättade om partiets vilja att miljardsatsa på lärlingsjobb. Då han fick frågor om invandringspolitiken hävdade Åkesson att den svenska invandringspolitiken är extrem.

- Det beviljas 100 000 uppehållstillstånd om året, många hamnar i segregerade områden. Här finns människor som bott i Sverige i många år, men inte kan prata svenska. De står ofta utanför samhället. Vi har tagit emot för många människor på för kort tid, ansåg Jimmie Åkesson.

Då ägget kastade mot mötets huvudtalare hade resonemanget kommit in på debattklimatet i Sverige, jämfört med grannlandet Danmark. Ungefär där tycktes äggkastaren ha tröttnat och uppmanade Åkesson att hålla tyst.

Mannen fick då några broschyrer om Sverigedemokraternas politik som han rev sönder. Han avlägsnades från platsen sedan två av de polismän som bevakade mötet gjort ett helt odramatiskt ingripande.

Fortsättningsvis tog Jimmie Åkesson bland annat upp sitt partis syn på äldrepolitik och kriminalpolitik.

- Våldtäkterna har ökat med 700 procent sedan 1970-talet. Det var 6000 anmälda våldtäkter 2009 och 200 dömda våldtäktsmän. Det visar att det behövs kraftfylla insatser. Genom att stärka rättsväsendet ytterligare kan vi öka skyddet för kvinnor och få fler våldtäktsmän dömda, förklarade Jimmie Åkesson.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: