Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 10 augusti 2010

Wiehes hatiska utfall saknar rimliga proportioner


PRESSMEDDELANDE I anslutning till Jimmie Åkessons sommartal i Sölvesborg framförde artisten och politikern Linus Bylund en smått förändrad version av Mikael Wiehes visa ”Flickan och kråkan”. Förändringarna bestod framförallt i att originaltextens ”Mitt hopp är en skadskjuten kråka” ändrades till: ”Vårt land är en skadskjuten kråka” samt att Wiehes dystra slutformuleringar om att allting redan är försent förändrades i en mer hoppfull riktning.

Med anledning av Mikael Wiehes uttalanden i media de senaste dagarna samt det pressmeddelande som Wiehe skickat ut under eftermiddagen idag, där han konstaterar att inget lagbrott har begåtts, men ändå går till förnyat angrepp på SD genom att bland annat bifoga texten till sången ”Fascismens racka”, där Jimmie Åkesson framställs som en galen hund, ger Linus Bylund nedan sin syn på de senaste dagarnas uppståndelse:

Vår tolkning av Flickan och kråkan är att det är en vacker visa som handlar om att mot svåra odds fortsätta att slåss för det man tror på och det man anser vara ”riktigt och sant” och det var också anledningen till att vi valde att framföra visan.

Den smärre förändring som jag gjorde av texten förändrar inte på något sätt  det grundläggande budskapet i sången. Om något så gör den budskapet mer positivt och hoppfullt. Rent moraliskt anser jag mig således ha inte gjort något fel.

Som Wiehe själv konstaterar i sitt pressmeddelande har jag heller inte brutit mot några lagar och bestämmelser.

Wiehes hätska reaktion och hatiska tonläge saknar således rimliga proportioner. Hans sätt att beröva Jimmie Åkesson hans mänsklighet genom att likna honom vid en galen hund tillsammans med hans uttalande under gårdagen, där han refererar till den italienska maffian och lovar att ta en kall hämnd på mig personligen är mycket obehagliga, speciellt i ljuset av att Wiehe tidigare uttalat stöd för militanta extremvänstergrupper som Antifascistisk aktion, AFA, och att han i en av sina senaste sångtexter uppger att han drömmer om att skära sina meningsmotståndare i bitar alternativt hänga dem i en galge, säger Linus Bylund.

För vidare information:

Pressekretariatet

Tel: 08-50 00 00 55

E-post: presskontakt@sverigedemokraterna.se

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: