Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 10 augusti 2010

Våldsamheter i Ronneby utlöser oro och ilska

En 27-årig man blev på Ronneby Brunn nedslagen och illa sparkad i bröstkorg, ansikte och huvudet av flera ungdomar. Till hans räddning kom då en 45-årig man, som då i sin tur blev attackerad och så svårt misshandlad att han förlorade medvetandet.

Mannen fördes med ambulans till lasarettet i Karlskrona där han vårdades under helgen.

Under kvällen skall det, enligt uppgift, inte ha funnits några vakter närvarande och inga andra vågade försvara de två hjälplösa männen.

Blekinge Läns Tidning skriver att det efter händelsen ”råder stor oro och ilska i Ronneby”.

Polisen får skarp kritik av läsarna för att nyinflyttade får härja fritt i Ronneby, utan konsekvenser. Kritik riktas även mot kommunpolitiker som påstås ha skapat den här situationen.

Nedan följer några av artikelns kommentarer:

Konstigt att polisen inte gjort något gripande i detta fall heller när hela jävla ronnaby vet vilka som ligger bakom all skit som hänt här den sista tiden! patetiskt polisarbete!!!

Postad av XtX 2010-08-08 13:03

Nu är vi där igen??!! En fråga ja skulle vilja ställa till er som utförde denna råa misshandel de är, varför anfaller ni i flock.?? Ni måtte va bra fega som bär er åt på de viset, eller hur. Man mot man är ni inte så kaxiga. Men ja hoppas verkligen polisen få tag på er , era fega uslingar. Vet ni va ni skulle ha, jo man skulle passa på er en skum kväll och ge er ett riktigt kok stryk, så ni fick krypa hem. Sen kanske ni förstod hur de känns och bli behandlat på de viset. Hoppas du bättra på dej din stackars människa som bara skulle göra väl och avstyra de hela. Många kramar till dej.

Postad av Fia 2010-08-08 13:08<

så många vittnen och polisen vet ändå inte vilka de är. polisen är ett skämt här i ronneby. så mycket som har hänt av samma gäng, men polisen gör inget.

Postad av terras besökare 2010-08-08 13:10

Hur länge skall detta gäng få hålla på å misshandla folk i ronneby,det är misshandel,inbrott,hot,stöld b.l.a.Vi som bor i ronneby är trötta på polisens,politikers,åklagares flathet sätt lite fart och ta tag i dessa individer.Vi är många i stan som vet vilka dessa personer är och det finns vittnen til det messta så vad ä problemet?

Postad av Janne 2010-08-08 13:10

Se som det går när ronneby kommun tar hit ungdomar som de ska ansvara för från andra städer både förstörelse och misshandell tillföljd.
Vem på kommunen skulle ansvara för dessa ungdomar?? Vad är de ansvariga???

Postad av ronnebybo 2010-08-08 13:12

Tack till våra sittande kommunpolitiker.
De som tog emot dessa bråkstakar som inte skånestäderna ville ha kvar. Dags för skifte i 190.
Sätter inte min fot på brunnen så länge där är vaktfritt. Polisen vet vilka det är men de vågar väl inte ta tag i det. Som Leif GW en gång sade i efterlyst.”Jag förstår inte vad de håller på med därnere”Den enda lösningen är kanske att ge igen?

Postad av Ulf 2010-08-08 16:26

Misstänker att politiker inte vågar göra allt för mycket eftersom det är valår. Kritik mot detta gäng, och man blir genast ansedd som rasist och det har inte politikerna råd med just nu. Främlingsfientlighet ska naturligtvis motarbetas, men den hetsjakt som finns i vårt samhälle efter potentiella främlingshatare har gått överstyr. Det får INTE ske på bekostnad av allmänhetens säkerhet. För att klassas som rasist nu för tiden räcker det med att säga att man gillar kroppkakor med lingon…

Postad av Mimmi 2010-08-08 17:59

Ska detta gäng kunna gå runt varje varje helg och hota och misshandla folk ?? Ska ronnebyborna tveka på att gå ut pga dessa idioter eller behöva gå omvägar I SIN ENGA HEMSTAD om man ser gänget??!!

Postad av Ronneby 2010-08-09 00:01

får det väl vara nog! Ronneby kommun har tydligen fått uppdrag att ta hand om dessa missanpassade individer, och dessutom väldigt bra betalt. Så det är väl därför ingen politiker vågar träda fram. Det här gänget skrämmer, hotar, misshandlar, vandaliserar. Vad går gränsen? På Brunnen eldade de upp en igelkott, ska de elda upp ett barn nästa gång? Deras destruktiva beteende eskalerar! Gör något annars finns det risk att andra gör det, några som bryr sig om tryggheten i vår kommun.

Postad av Mi 2010-08-09 10:07

Detta var droppen, barn och ungdomar tvingas av pengar och mobiltelefoner, mänskor blir rånade pch nedslagna och så nu inför flera hundra vittnen blir inte bara en utan två män nedslagna så pass att ambulanser får hämta dem. Alla som var på plats vet vilka som ligger bakom, och det är samma gäng till samtliga övergrepp, och har lämnat vittnesuppgifter till polisen som vägrar ta itu med problemet. Resning Ronnebyfolk vi får ta hand om det här själva.

Postad av Popeter 2010-08-09 10:58

Småpojkar vet jag inte om jag vill kalla det, kommunen har tagit hit ett ”par” familjer som inte rosengårdspolisen klarade av, då välkomnas dom med öppna armar av kommunen för en bra slant till julbonusen.. Småpojkar går inte helt nyktra uppe på terassen och slår ner 2st killar, 10st mot 1-2 svenskar, det smäller högt! På lördagen stod en av dom och viftade med pistol på torget men sprang snabbt därifrån.. Är det småpojkar det..?

Postad av Q 2010-08-09 17:58Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

1 kommentar:

Kim_pe sa...

Undrar om det är samma personer som har saboterat Brunnsbadet och i parken. Dom verkar vara helt galna men hörde att det är på gång med ett lokalt Garde i Kallinge.
Så nu vet vi var våra skatte pengar går till...
Till passiva poliser som tvingar en att ta lagen egna händer.?