Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 10 augusti 2010

KDU-ordföranden: Förbjud vänsterextremistiska Afa

KDU-ordföranden Charlie Weimers vill förbjuda det vänsterextrema nätverket Antifascistisk aktion (Afa). För en vecka sedan attackerades KDU-medlemmar i Lund av en grupp svartklädda ungdomar, som enligt Weimers anser höra till Afa.

- Vi har attackerats och hotats flera gånger från det hållet. Och eftersom KDU vill förbjuda alla rörelser och organisationer som har våld på programmet så måste detta också gälla Afa, säger Weimers till Dagen.se.

Han säger att dessa människor alltför ofta ses som idealistiska aktivister när det i själva verket är kriminella våldsverkare.

Afa är ett nätverk av militanta vänsteretremister. Weimers säger att det kan vara svårt att förbjuda en så löst sammansatt rörelse, men man bör lyfta på locket och se vilka enskilda organisationer som döljer sig under täckmanteln Afa.

- Men vår uppfattning är klar: grupper som har våld som affärsidé ska förbjudas, vare sig de hör hemma på höger- eller vänsterkanten.

De svartklädda extremisterna i Lund uppträdde så hotfullt och aggressivt att KDU:arna avbröt sin torgkampanj. Händelsen har polisanmälts.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: