Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 25 augusti 2010

*UPPDATERING* Nya skott mot bussar i Malmö på tisdagen

MALMÖ På tisdagsförmiddagen besköts ytterligare en buss i centrala Malmö. Passagerare ombord blev chockade, men ingen ska ha träffats. Beskjutningen är en raden av flera liknande dåd de senaste dagarna. Samtliga bussar har fått rutorna krossade, av luftvapen eller kolsyrevapen säger polisen. I fredags besköts en taxibil på samma sätt inte långt därifrån. Därutöver har man kastat sten på två bussar under lördagskvällen. Inga är hittills gripna för dåden.

”Skottlossningen” på tisdagsförmiddagen ägde rum vid halvtiotiden nära Latinskolan vid Drottninggatan, och länsbussen har sedan dess tagits ur trafik för undersökning. Föraren ska höras av polisen liksom eventuella andra vittnen, uppger Cindy Schönström-Larsson, informatör på polisen.

Under måndagen besköts flera stadsbussar besköts i Malmö under måndagskvällen. Vid 17.30-tiden på måndagskvällen blev två av Veolias bussar, som kör linje 2 mellan Lindängen och Västra hamnen, beskjutna från samma plats. Det var vid en tillfällig hållplats utanför Casino Cosmopol som båda bussarna träffades av flera skott. Den första bussen fick en ruta nära framdörren sönderskjuten, skriver KVP.se.

– Föraren märkte inte riktigt vad som hänt utan körde vidare, och då började glaset rasa ner, säger Eva-Marie Billing, trafikledare på Veolia, företaget som kör de beskjutna bussarna.

Hon säger vidare:

Passagerarna var rätt så skärrade, inte minst eftersom rutorna gick sönder hela vägen.

Vid 21-tiden blev ytterligare två bussar beskjutna, i området vid Latinskolan, längs Drottninggatan. Fyra rutor krossades i den ena bussen och en i den andra. Inga människor kom lyckligtvis till skada vid något av tillfällena och några busslinjer har ännu inte ställts in.

– Vi får ta en diskussion i morgon. Men vi tror inte att det är riktiga vapen, utan snarare kolsyrepistol eller luftgevär. Tillräckligt allvarligt förstås, men vi drar inte in någon linje ännu, säger Jens Råsten, pressjour på bussbolaget Nobina.

Enligt Sydsvenskan rörde det sig dock ”bara” om tre bussar som besköts på måndagskvällen Totalt handlar det om fyra skottlossningar samt stenkastningen vilket innebär att sju bussar och en taxi utsatts för skadegörelse i Malmö bara sedan i fredags, skriver Sydsvenskan.se

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: