Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 1 augusti 2010

Unik muslimsk grundskola startas i Norrköping

ISLAM Till hösten kommer en vad som betecknas som unik muslimsk grundskola startas upp i Nörrköping. Ansvarig för skolan är Omar Nur, som berättar att det unika innebär att man satsar på profilen islam och miljö, något man uppger sig skall vara ensamma om i Sverige.

Omar Nur hade räknat med cirka 40 lever första läsåret, men redan nu är det 75 som anmält sig. Nur tror att mellan 80 och 90 elever kommer att gå i skolan det första läsåret. Skolan har idag en våning i entrébyggnanden på Gamla Lasarettet, men kan komma att få ytterligare en.  Alla klasser från förskola till nionde kommer att finnas på skolan när man väl fått dom 250 elever som man har tillstånd till. Skolan kommer att drivas av företaget Sommarens ekonomiska förening.

Omar Nur har förhoppningar om ett samarbete med andra skolor i Norrköping, både kommunlala och privata. Han vill gärna tro att detta skulle kunna innebära en chans att komma bort från indelningen ”vi och dom”. Hur han hade tänkt sig att startandet av en segregerad skola för endast muslimska barn skall förbättra dom chanserna nämner inte artikeln, ej heller hur denna skola skulle kunna bidra till en bättre integration i det svenska samhället.

Artikeln finns inte att tillgå på Norrköpings Tidningars websida utan publiceras av okänd anledning endast i pappersupplagan. Ni kan dock läsa den genom att klicka på bilden.




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: