Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 7 augusti 2010

Sverige tvåa i världens våldtäktsliga

VÅLDTÄKTER Enligt en artikel i webupplagan från norska NRK visar nu statistik i en rapport från FN-organet United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) att Sverige, näst efter det svårt våldtäktsdrabbade Sydafrika, är det land i världen där flest våldtäkter anmäls. I rapporten, som omfattar 120 länder världen över, placeras också Norge högt på listan, på tionde plats. Där har man sett en kraftig ökning under åren 1999-2009. Mer än dubbelt så många våltäkter anmäldes 2009 som under 1999.

I just Norge har man kunnat konstatera att 100 procent av överfallsvåldtäkterna i Oslo de senaste tre åren utförst av icke-västliga invandrare. Anledningen till Sveriges föga smickrande andraplats anges från officiella kretsar delvis kunna bero på hur lagtexten formulerar brottet, men även på i vilken mån det finns en förhöjd anmälningsbenägenhet.

Det sistnämnda brukar vara ett populärt argument hos politiskt korrekta för att förklara dom skrämmande höga talen, men ingen vetenskapligt gjord undersökning har kunnat bekräfta de teorierna.

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: