Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 7 augusti 2010

Häpnadsväckande lögner tillåts publiceras i Kristianstadsbladet

FRIA ORD I Skånetidningen Kristianstadsbladet finns det en insändaravdelning som kallas ”Fria Ord”. Där tillåter idag chefredaktören Lasse Bernfalk (bilden) publiceringen av en insändare författad av en Tommy Carlsson, en lokalt ökänd kommunistfigur som ofta ges spaltutrymme för publicering av rent häpnadsväckande lögner om Sverigedemokraterna. Dagens insändare måste dock räknas som en av de värsta lögnhistorierna som Carlsson presterat, och med Bernfalks goda minne publiceras den i tidningen.

Insändaren är fylld med lögner, så pass flagranta att debattredaktören Jörgen Jörgensen på tidningen tvingades stryka några av dom värsta påhoppen och be om ursäkt för att detta publicerats.

Rättelse från Kristianstadsbladet:

Jag beklagar att ett stycke i inlägget "Nazistiska SD" (6/8) angående vad som sades och gjordes vid en demonstration i Helsingborg i somras slank igenom. Det finns inga konkreta belägg för anklagelserna. Att just det stycket tilläts publiceras var ett misstag

Jörgen Jörgensen, debattredaktör Kristianstadsbladet

Det har dock inte hindrat Lasse Bernfalk från att tillåta resten av falsarierna i insändaren.

”Partiet var under senare delen av 1990-talet fortfarande öppet nazistiskt och vissa medlemmar kom till partimötena i naziuniform.”

Detta är lögn. Partiet har aldrig någonsin varit ”öppet nazistiskt” och några naziuniformer har heller aldrig förekommit.

”Många ledande företrädare för SD i dag, som till exempel ordföranden Jimmie Åkesson, anslöt sig till SD när partiet var öppet nazistiskt.”

Detta är lögn. Jimmie Åkesson anslöt sig till SD efter att f.d. centerpartisten Mikael Jansson blivit partiledare och därmed tagit avstånd från dom krafter inom partiet som drev en mindre demokratisk linje.

”I april 2009 kunde radioprogrammet Kaliber med dold mikrofon avslöja hur SDU, tillsammans med SD:s ordförande Jimmie Åkesson, under en resa till Tallinn spelade vit makt-musik och sjöng nazistiska kampsånger.”

Detta är lögn. Några ”nazistiska kampsånger” har aldrig förekommit i det sammanhanget och ”vit makt-musik” är bara en politiskt korrekt omskrivning för nationalistiskt inriktad musik. Det som upprört dom flesta sossar och annat vänsterfolk är att den så kallade”Palmevisan” sjöngs och där man hävdade att det är en nidvisa om mordet på Olof Palme. Detta är ingalunda fallet.

Visan härstammar från Moderata Ungdomsförbundet, sannolikt under den period när Fredrik Reinfeldt var dess ordförande. Visan är en satir över den misslyckade Palmeutredningen, ingen nidvisa om Palme. Hela texten här. Det vore också intressant att få veta hur många gånger Fredrik Reinfeldt skrålat den visan…

Sedan är det partiet i insändaren som efter påpekande ströks av debattredaktören.

”Så sent som i juni 2010 anordnade Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, en demonstration i Helsingborg, där man hetsade mot muslimer. Vissa demonstrationsdeltagare gjorde Hitlerhälsning och skanderade Sieg Heil.”

Detta är lögn. Vad som inträffade var att så kallade ”anti-rasister” stod bredvid tåget och försökte förlöjliga och provocera genom att göra nazisthälsningen och skrika ”Sieg Heil”. Detta finns det enligt uppgift t o m filmbevis på.  Just denna del av artikeln är den som ströks. Däremot är insändaren också publicerad i pappersupplagan, vilket ju inte blir lika lätt för Bernfalk att förklara bort.

Familjen Bernfalk, Lasse och Mimmi, har en historia av tveksamheter och även brottslighet bakom sig. Redan 2006 mötte Lasse kritik när han som chefredaktör stoppade en artikel om att hans fru Mimmi hade sökt jobbet som redaktionschef och ansvarig utgivare på Norra Skåne i Hässleholm.

Mimmi Bernfalk dömdes i maj 2010 för brott mot tystnadsplikten till 80 dagsböter á 500 kronor (sammanlagt 40.000 kronor). Hon skulle också stå för 101.000 kronor i advokatkostnad. Vid tillfället var hon chefredaktör för tidningen Norra Skåne.

Bakgrunden var att Nils-Eric Hennix hade ansökt om att få publicerat en annons i tidningen som skulle undertecknas "Medborgargardet". Tidningen kontaktade Nils-Eric Hennix och ville göra en intervju med honom angående "medborgargardet" och han gick med på detta mot löfte om att få vara anonym. Trots löftet bröt tidningen det när de insåg vem Nils-Eric Hennix var. Vid en senare artikel röjde tidningen hans identitet som mannen bakom medborgargardet.

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: