Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 7 augusti 2010

Jimmie Åkesson (SD): Svenskfientligheten måste bekämpas

Foto: Jenny Johansson

HATBROTT Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tar i en debattartikel i VLT upp problematiken med rasismen mot svenskarna i dagens Sverige och anklagar de etablerade partierna för att inte våga ta upp ämnet.

Åkesson inleder sin debattartikel med att lista tre exempel på våldsbrott mot svenskar som med rasistiska förtecken utförts av invandrare, där brottsoffren fått utstå tillmälen som ”svennejävel” och ”svennehora”.

Landskrona 2006: Peter var på väg hem från ett restaurangbesök när han helt oprovocerat blev nedslagen av 6 st unga invandrarmän. Gärningsmännen hetsade varandra genom att skrika "svennejävel" samtidigt som de överöste Peter med sparkar och slag och hoppade på hans rygg. (Källa: Helsingborgs Dagblad 2006-05-21)

Södertälje 2008: De två tjugoåriga kompisarna Anna och Sara var på väg hem när de blev trakasserade av 20–25 st unga invandrarmän som kallade dem för "svennehoror". När flickorna svarade igen blev de anfallna av männen som slog dem medvetslösa med sparkar och slag. (Källa: Aftonbladet 2008-09-11)

Västerås 2010: Undersköterskan Elizabeth var på väg hem från jobbet när hon plötsligt blev konfronterad av tre unga män som kallade henne för "svennehora". Därefter blev hon indragen i ett buskage där gärningsmännen torterade henne genom att skära henne med en kniv. (Källa: VLT 2010-07-17)

Just fallet i Södertälje blev mycket uppmärksammat i media och på nätet och de svenska hockeykillarna som kom till tjejernas undsättning, med resultatet att de själva blev brutalt misshandlade med bland annat knogjärn i ansiktet, nominerades bland annat till TV-programet Efterlysts stora civilkuragepris.

Åkesson skriver vidare:

Ovanstående exempel är tyvärr inga undantag, tusentals svenskar har tvingats genomlida liknande händelser. Statistik ifrån bland annat Brottsförebyggande rådet visar att invandrare är överrepresenterade som gärningsmän och att svenskar är överrepresenterade som offer inom många tunga brottskategorier. Polisen har vid flera tillfällen uppmärksammat att ett hat mot svenskar tycks vara en del av gärningsmännens motiv. Denna uppgift bekräftades 2006 i en sociologisk studie vid Lunds universitet. De invandrade rånarna uppgav att de såg sin brottslighet som ett led i ett pågående "krig mot svenskarna".

Läs debattartikeln i sin helhet på VLT.

”Svennehora”-misshandeln i Södertälje

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: