Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 28 augusti 2010

SD: Hur kan det vara olagligt att säga att politik handlar om prioriteringar

VALET 2010 I ett pressmeddelande kräver nu SD svar av TV4 angående Jan Schermans beslut att inte sända deras synnerligen omdiskuterade valfilm.

Det har under dagen framkommit att TV4 har för avsikt att stoppa den reklamfilm som Sverigedemokraterna köpt reklamtid för. Beslutet har motiverats med att filmen skulle bryta mot lagstiftningen om hets mot folkgrupp. Eftersom man ännu inte har konkretisera på vilket sätt filmen skulle bryta mot denna lagstiftning, så kräver nu Sverigedemokraterna svar.

Erik Almqvist, ansvarig för framtagandet av reklamfilmen, kommenterar:

- I filmen ställer vi två offentliga verksamheter mot varandra på ett likvärdigt sätt – äldreomsorg mot invandring. Syftet är att förmedla det val som väljarna har att prioritera välfärd före massinvandring. Filmen innehåller inte någon kritik mot någon specifik folkgrupp. Självklart är det inte olagligt att påtala det faktum att invandring kostar, lika lite som det är olagligt att påtala att pension kostar, vilket vi också framhåller i filmen.

- TV4 har redan lagt ribban genom att i förra veckan bryta mot de avtal man ingått om politisk TV-reklam genom att sända Socialdemokraternas reklamfilm i pauserna i en dokumentär om Sverigedemokraterna. Vi accepterar inte att TV4 fortsätter motverka oss med metoder som direkt står i strid med det affärsmässiga avtal som vi har ingått. Därför kräver vi nu svar av TV4 omgående: Hur kan den vara olagligt att påtala att politik handlar om prioriteringar och vad exakt är det i vår film är det som utgör hets mot folkgrupp?

För vidare information:
Pressekretariatet
Tel: 08-50 00 00 55
E-post: presskontakt@sverigedemokraterna.se

Se filmen

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: