Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 28 augusti 2010

Invandrarlag misshandlade motspelarna under fotbollsmatch

KARLSKRONA Matchen mellan invandrarlaget Ankaret och Fjärdsjömåla i division 6 östra spelades aldrig färdig i söndags. Orsaken var att två av Fjärdsjömålas spelare blivit allvarligt skadade efter att ha blivit misshandlade av motspelarna i Ankaret.

Så här beskrivs Ankaret i en äldre SR-intervju:

Ankaret FK spelar herrfotboll i division 6 och är det lag i länet som har flest olika nationaliteter. Föreningen startades i år och har spelare från 14 olika nationaliteter i sin trupp.

- Man brukar säga att fotboll har inget problem med språk. Det är så. Vi försöker göra så gott vi kan. Vi kan prata olika språk – engelska, franska arabiska och svenska – så vi löser det, säger tränaren Khalid-Kingi Kinaoui.

Söndagens match spelades aldrig slut

Fjärdsjömålas tränare Michael Hoff vägrade avsluta matchen efter misshandeln mot två av sina spelare.

Redan i den tionde matchminuten hamnade Martin Nordström i gruff med en spelare från Ankaret. Nordström blev förbannad efter en smäll och ”bröstade” upp sig mot honom. Svaret från Ankarets spelare kom omgående. En skallning som träffade rätt över Martins läpp. Läppen sprack från näsan och nedåt. Ett par tänder fick också ta en del av smällen.

Martin svarade med att sparka på spelaren och bägge fick lämna planen med rött kort. Han fick åka direkt till sjukhuset och sy fyra stygn. Matchen fortsatte och ännu en fjärdsjömålaspelare fick lämna planen efter två gula kort. Med två minuter kvar var det dags för nästa överfall. Fjärdsjömålas Andreas Svensson föll och liggandes fick han ta emot en spark över käken. Efter det grova överfallet vägrade Fjärdsjömåla att slutföra matchen.

Patetisk bortförklaring

Nästa dag försöker Ankarets tränare Kahild Kinaoui komma med krystade undanflykter:

– Vi måste bli mer disciplinerade.

Sedan menar han på fullt allvar att klubben måste ta lärdom, delvis att det är inte fritt fram att misshandla folk på plan.

– Det måste vi göra. Jag har pratat med förbundet och vi ska hitta en lösning på problemen. Vi är nya och måste också få lite mer information, säger Kahlid.

Han hoppas även att svenskar ska komma med i klubben:

– Många invandrare måste integreras med svenskar för att få en bättre disciplin. Jag tror på den modellen. Det fungerar bra i många andra klubbar.

I Ankaret spelar många olika nationaliteter.

– Det gör att många ofta tänker på sig själva. Därför tål de ingen personlig motgång. Fotboll är ett lagspel. Det måste alla lära sig, säger Kahlid Kinaoui.

//

För ordningens skull håller PI inte svenska huliganer speciellt högt heller.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: