Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 14 augusti 2010

S-politiker hoppar av efter misshandelsdom

DÖRRVAKT Den socialdemokratiske politikern Iqbal Bashir Butt hoppar nu med omedelbar verkan av sina politiska uppdrag efter att tingsrätten dömt honom för att ha misshandlat en gäst på den restaurang där han jobbade som dörrvakt. Han har erkänt att han tilldelade gästen tre till fyra slag med batong i självförsvar, men nekar till brott.

I november 2008 slog den då 24-årige Iqbal Bashir Butt (S), boendes i Märsta utanför Stockholm, en 27-årig gäst på restaurangen Tempel bar i Gamla stan med batong då han arbetade som ordningsvakt. Iqbal Bashir Butt sitter sedan 2006 i barn och ungdomsnämnden och är socialdemokratisk kandidat till kommunfullmäktige i valet i höst. Han har erkänt att han tilldelade gästen tre till fyra slag med batong i självförsvar men nekar till brott.

Jag hävdar fortfarande att jag är oskyldig och handlade i nödvärn, säger Iqbal Bashir Butt.

Enligt Anders Johansson (S), kommunalråd, har Socialdemokraterna som policy att personer som dömts för brott där fängelse finns i straffskalan bör avgå.

Jag hade ingen aning om detta, jag tycker att han ska avgå om dina uppgifter stämmer, säger kommunalrådet Anders Johansson.

Butt överklagade domen, först till hovrätten och sedan till Högsta domstolen.  Den 9 juli i år beslutade Högsta domstolen att det inte finns skäl att pröva fallet. Tingsrättens dom med samhällstjänst i 50 timmar står därmed fast. Om fängelse hade valts istället skulle påföljden ha blivit en månads fängelse.

Iqbal Bashir Butt (S) säger självatt han kommer att avgå. Han berättar att han ännu inte hunnit prata med sina partikamrater om det inträffade men berättar att han ska göra det. Butt sitter även med i styrelsen för HSB:s bostadsrättsförening Granen i Märsta.

Aftonbladet (inget namn)
Sigtunabygden

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: