Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 14 augusti 2010

Norska samurajer på Sverigebesök

EN NORGEHISTORIA Reportern Ingemar Nilsson på GT/Expressen berättar om en märklig historia. Han skriver om en göteborgare som blev rånad av tre killar med samurajsvärd. Och förvånansvärt nog inte bara upplyser Ingemar Nilsson sina läsare om nationaliteten på rånarna, han verkligen understryker redan i rubriken att det handlar om utlänningar – nämligen "norrmän"!

Ingemar Nilsson, denne journalist som uppenbarligen tar sin yrkesstolthet på allvar och aldrig skulle nedlåta sig till att manipulera sina läsare, skriver följande i sin artikel "Rånades med samurajsvärd av norrmän":

Göteborgaren firade in semestern på krogen för några veckor sedan. Det slutade med att tre norska killar rånade honom på bankkort och kontanter när han var på väg hem från krogen. De riktade ett samurajsvärd mot hans hals och hotade skära om han inte gjorde som dom [sic] sa. Rånartrion greps några timmar senare i Biskopsgården efter en vild polisjakt. I bilen, en Volvo XC60 som stulits i Oslo några dagar tidigare fanns de tre misstänkta rånarna samt en ung norska.

"Det kom fram en kille och la armen om mig och sa "du skall följa med mig". Jag blev förvånad och sa nej. Men så såg jag ju att han hade ett samurajsvärd som han hotade använda. Jag tvingades sitta mot en vägg medan de höll svärdet mot halsen. Det kändes väldigt hotfullt", berättar rånoffret.

När de tre rånarna försvunnit lyckades rånoffret larma en polispatrull som kom körande på Vasagatan i centrala Göteborg. Poliserna ifråga hade uppenbarligen stor erfarenhet av var unga norrmän brukar "hänga" under sina vistelser i Göteborg, då de satte fart mot Biskopsgården, detta kända tillhåll för skandinaviska turister. Hur polismännen lyckades identifiera norrmännen i Biskopsgården framgår inte av artikeln, men PI misstänker starkt att det var lusekoftorna som ledde dem på spåret.

När polisen grep guttene redan två timmar efter begånget brott, så satt det, som Ingemar så tydligt påpekar, även en norska i bilen. Det måste ha varit en bonus för polismännen, då vi alla vet hur charmiga norska jenter kan vara. Trion är nu misstänkt för rån och sitter på häktet i Göteborg. Vad som hände med norskan förtäljer inte artikeln, men PI misstänker starkt att hon i skrivande stund går på tur uppe i Holmenkollen för att bearbeta incidenten i Sverige. Akkurat!

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: