Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 14 augusti 2010

Storbråk på Rosengård följt av brand

MALMÖ Återigen rapporteras om ett storbråk på Rosengård i Malmö, och återigen är det området Bennets väg/von Rosens väg som är skådeplatsen. Strax före sextiden på måndagskvällen startade ett större bråk med ca 20 personer inblandade. Bråket beskrivs som ett slagsmål mellan ”etniska grupper” utan närmare beskrivning av vilka dessa grupper var.

Enligt vittnen hade ett tjugotal ungdomar drabbat ihop i vilt slagsmål med påkar och andra tillhyggen. Det är oklart vad som var upprinnelsen till bråket. Minst två personer fick föras till sjukhus. Polisen larmades på nytt klockan 19.30, men när de kom dit hade gruppen skingrats.

En liten fingervisning om vilken den ena parten i storbråket var kan man kanske få när man sedan nås av upplysningen att Somaliska föreningens lokaler eldhärjades senare under natten mot tisdagen. Larmet om branden på Bennets väg kom strax efter klockan 01. När räddningstjänsten anlände var den fullt utvecklad och tre brandbilar bekämpade den. En teknisk undersökning kommer att genomföras i den brandskadade lokalen. Polisen utesluter inte att måndagskvällens bråk kan kopplas till branden.

Sydsvenskan
Aftonbladet

PrintFriendly Share/Bookmark



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: