Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 8 augusti 2010

Ledare: Debattartikeln som var som ett propplösande lavemang på åsiktsetablisemanget

Med sex veckor kvar till valet ser Sverigedemokraterna ut att få över fyra procent och komma in i riksdagen. Flera opinionsundersökningar visar på att Sverigedemokraterna klarar av riksdagspärren samt skulle få en vågmästarroll i riksdagen.
Nu mobiliseras hela landets åsiktsindustri för att misskreditera Sverigedemokraterna och dess väljare, det är allt från journalister till statsvetare trots att det visar gång på gång att Sverigedemokraterna har rätt i sak.
Ta exemplet med islamistiska terrorister och nu i veckan ser vi att Jan Björklund flirtar med den rädsla som finns inför islam genom att ropa efter slöjförbud. Den populistiska listan av politiska utspel kommer antagligen att göras länge ju närmare 19 september vi kommer.

Jimmie Åkessons historiska debattartikel i Aftonbladet har visat sig vara ett propplösande lavemang på åsiktsetablisemanget. Antalet mediaartiklar som ska misskreditera partiet och dess väljargrupp ökar för varje dag. En sak är säker i alla fall, många i åsiktsetablisemanget har skaffat sig en försörjning på att skriva skit om Sverigedemokraterna och dess väljare. Beröringsskräcken från etablisemanget är stor i att ta upp i vad som gör att väljarna väljer att sympatisera och använda sin demokratiska rätt att rösta på Sverigedemokraterna, islamiseringen av Sverige och den totalt havererade migrationspolitiken bl annat. Att Sverigedemokraterna har ett komplett partiprogram det talas det tyst om.

Senast på tur är en artikel i Aftonbladet där två journalister har skrivit vilka är då deras Sverigedemokraternas sympatisörer och väljare, varför röstar de på Sverigedemokraterna och har de etablerade partierna någon anledning att ta till sig av deras missnöje? Artikelförfattarna har även haft en artiklel införd på DN-debatt för att marknadsföra sin bok.

I boken "Fult folk" har skrivits av Linnea Nilsson och Emil Schön och de har djupintervjuat en rad personer som röstar på Sverigedemokraterna. Deras berättelser ger flera svar på hur riksdagspartierna skulle kunna­ vinna tillbaka deras för­troende, långsiktigt.

Bara namnet på boken talar om i vilket syfte författarna har med sitt alster. "Fult folk – samtal med sverigedemokratiska väljare"

Citat från det senaste alstret som publiceras på Aftonbladet debatt:

Tydligt är också att SD-anhängare som grupp står svagare­ än andra väljargrupper. De är fattigare, har lägre utbildning och ser sig som arbetarklass. Politiker ger man inte mycket för. "De sitter på sina höga hästar", säger "Christina".

"Klas" tycker att alla politiker, sossar som folkpartister, blivit likadana. "De munhuggs ju inte ens längre" , säger han och hävdar att SD är det enda sanna oppositionspartiet.

Att rösta på Sverigedemokraterna är för många ett sätt att säga nu är det nog. När etablerade partierna tar avstånd från SD uppfattas det som odemokratiskt och orättvist. "Politik­erna hatar dem, men varför gör de det? Det är ju vi som röstat fram dem, vi har valt dem" säger "Mina", som själv invandrat till Sverige

Samtidigt är det få som är riktigt lojala med SD. Enligt forskningen känner inget annat partis väljare så låg identifikation med sitt parti och bland dem vi mött har det snarare handlat om att man vill skicka en signal. Man vill bli lyssnad till och inte bli lämnad i bakvattnet.

Förtidspensionären "Jonny", i den gamla varvsstaden Landskrona som ännu inte hämtat sig efter nedläggningen, säger att hans stad "offrats som dödkött". Själv har han inte jobbat på flera år, trots att han inte vill något hellre­ än att få vara med och bidra. Han upplever invandrare som konkurrenter, men arg är han bara­ på de politiker som själva inte berörs av invandringen. På dem som bor på säkert avstånd i fina Stockholmsförorter.

På natten mot den 20 september 2010 kommer vi att få facit i form av ett valresultat.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

1 kommentar:

Anonym sa...

Att Jan Björklund skulle syssla med att flörta ser jag som struntprat. Varför skall den Svenska kulturen suddas ut? Varför skall vi Svenskar alltid böja oss för alla underliga utländska influenser? Varför kan inte de männisskor som kommer till Sverige OCH blir välkomnade i det Svenska samhället visa NÅGON form av tacksamhet och respekt, som att försöka smälta in och allvarligt försöka anpassa sig? Att förslå ett förbud mot ansiktstäckande slöjor, vilket hittills inte kommit upp, borde det inte ses som ett skydd mot alla medborgare i Sverige? Hur ofta har inte galningar förklädda på olika sätt, gått in i folksamlingar, för att sedan spränga sig själva och oskyldiga i luften? Har inte Sverige ett förbud mot täckande av ansiktet/döljande av sin identitet? Varför dölja sitt ansikte?? Jag har fått svaret-för att skydda kvinnan-FRÅN VADÅ????? Myggor? Eller är det så att männen, i de samhällen där detta praktiseras, är så primitiva att dom inte kan motstå en kvinna som visar sitt hår eller ansikte och då våldför sig på henne?? I Sverige har vi religionsfrihet-jättebra för dom som behöver ett stöd i livet. Att utöva sin religion har väl inte med klädsel att göra?? Handlar inte det om att leva ett bra liv och vara ett föredöme för andra samt att göra gott för andra? Att tvinga på andra människor åsikter och fördöma andra är det att leva ett bra liv och att vara ett föredöme för andra? De människor som kommit till Sverige och fått möjlighet att ha en fristat här har väl också den fullt fria möjligheten att lämna landet om man inte vill inlemma sig i det Svenska samhället, eller....?
Kjell Eriksson