Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 28 augusti 2010

KD-s nya vallokomotiv?

På Kristdemokraternas hemsida finns en video med imam Abd al Haqq Kielan (född Leif Karlsson). Han agerar valarbetare för KD och försöker förklara varför muslimer skall välja detta parti i valet.  En kort undersökning av Leif Karlsson visar på en häpnadsväckande värdegrund. En tidigare publicerad intervju ger följande bild av Leifs värderingar:

- Män och kvinnor har olika roller, men är lika inför Gud. Kvinnan är jämlik mannen inom islam…..Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon ska gifta sig med, men kärleken kan ofta uppstå inom äktenskapet.

Men vad anser du om kvinnans rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet?
- Det är tveksamt. Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej, svarar Abd al Haqq Kielan med en tydlig skärpa i rösten.

Det är positivt om de (kvinnor) är självförsörjande och bidrar till sitt uppehälle. Men inom islam är det mannens ansvar att hyra in en amma, han är även tvungen till att anställa ett hembiträde. Husets härskarinna har inget tvång till marktjänst, eftersom hennes ansvar bara är barnen, resten sköter tjänstefolket.

Får man ha vilka värderingar som helst inom KD idag? Förespråka tvångsgifte och förslavning av landets kvinnor känns lite omodernt, men Göran Häggland kanske är av en annan uppfattning? Det sista citatet ger en ny vinkling till varför KD värnar RUT-avdragets fortsatta existens. Det handlar om att skapa fler jobb för ”tjänstefolk”. 

 Oavsett vilken anledning KD har att flirta med islamister, kan det vara på sin plats att mejla partiet och fråga om man kan ha ovanstående åsikter och ändå representera partiet.

Intervju med Leif

Kontakta KristdemokraternaUrsprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: