Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 24 augusti 2010

EXKLUSIVT: Folkpartist hoppar över till SD

VALRÖRELSEN Folkpartisten Bjarne Kragh i Malmö berättar exklusivt för PI att han hoppar över till Sverigedemokraterna efter en tids interna diskussioner inom Fp. Bakgrunden till avhoppet uppges bero på ett allt annat än ett liberalt parti - i varje fall inte gentemot de som vågar ifrågasätta etablissemangets ”sanningar”. Bjarne berättar även exklusivt för PI om Folkpartiets interna planer på att samarbeta med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Malmö efter valet förutsatt att SD når vågmästarställning.

Efter en längre tids meningsskiljaktigheter inom Fp rann droppen över för Bjarne när han blev underrättad om att ett uteslutningsärende hade väckts mot honom. Anledningen uppges vara att Bjarnes aktiviteter på Facebook var olämpliga. Främst ska Bjarne ha gått med i gruppen ”Sverigedemokraterna i Riksdagen – Ja tack!”, vilket anses vara partiskadligt för Fp. Bjarne å sin sida menar att han är tvungen att gå med i gruppen om han ska kunna kommentera, debattera eller föra dialog med Sverigedemokrater.

Bjarne har vid flera tillfällen påpekat internt inom Fp att man måste våga ta debatter och diskussioner med alla partier, något som Bjarne menar är förutsättningar för en liberal hållning till både politik och sitt eget politiska arbete. Likaså menar Bjarne att Sverigedemokraterna är inne på rätt linje i många frågor som rör invandrings- och integrationsproblemen i Sverige samtidigt som han jämför med den politiska debatten i hans hemland Danmark. Detta har också Bjarne varit tydlig med utåt, inte minst genom en artikel i Sydsvenskan där han förklarar att han hellre ser ett samarbete med SD än med Socialdemokraterna. Politiskt Inkorrekt skrev även om det här.

Eftersom Bjarne finns med på folkpartiets lista över kandidater till kommunfullmäktige finns en chans att Bjarne kan bli personkryssad på Folkpartiets mandat men företräda Sverigedemokraterna efter valet.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: