Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 24 augusti 2010

Den nya Informationsbyrån

Efter hacker-attacken mot SSU:s hemsida under söndagen framkommer graverande dokument som bevisar att Socialdemokratiska partiet har direkta kopplingar till Expo. När Informationsbyrån avslöjades av bl a Jan Guillou 1973 var en av de punkter man lade fram att det fanns en hemlig underrättelsetjänst som sysslade med åsiktsregistrering av kommunister. Socialdemokraterna hade under slutet av 1940-talet byggt upp en egen underrättelsetjänst med hjälp av sina sk ”arbetsplatsombud”.


Hämtat från Expos hemsida:

Stiftelsen Expo är en privat forskningsstiftelse som grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället. Verksamheten bedrivs på ideell grund. Stiftelsens plattform värnar demokrati och yttrandefrihet mot rasistiska, högerextrema, antisemitiska och totalitära tendenser i samhället.

Expo är inte hemlig men det är en politisk underrättelsetjänst. Expo sysslar öppet med illegal åsiktsregistrering med ekonomiskt stöd från svenska staten. Nu visar dessutom interna dokument att Expo har direkta kopplingar till Socialdemokratiska partiet. Expo har kommit att bli ett IB 2.0, men man agerar mer öppet samt att vänsterextrema organisationer/individer har frisedel från granskning och registrering.

Enligt Expos hemsida saknar Expo kopplingar till specifika partier och politiska grupper, men samarbetar med alla individer och grupper som delar stiftelsens plattform.

Fria Nyheter har hittat ett dokument som visar på att SSU även betalat pengar till Graeme Atkinson som är verksam på den engelska tidningen Searchlight. Expo har i sin tur ett samarbete med Searchlight.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: