Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 29 juli 2010

Tyska elever i minoritet på tysk skola utstötta

TYSKLAND I veckan visade tyska ARD en dokumentär om en skola i Essen där de tyska eleverna är i minoritet och muslimerna i majoritet. Resultatet blir en skola där tyskarna mobbas och behandlas illa.

Skolan har 70 procent utländska elever, i huvudsak muslimer, resten är tyskar. Vardagen för dessa 30 procent präglas av brutalitet, mobbning och illa behandling. De muslimska eleverna vill inte ha något med dem att göra. Och skulle de mot all förmodan våga stå upp för sig själva blir de kallade nazister. Islamiska regler spelar en tydlig roll i majoritetens kontroll över resten av skolan.

Turkar, kurder och libaneser. De sistnämnda är enligt rektorn på skolan de som i huvudsak står för våldet. Men de tyska eleverna är rädda även för turkarna.

Sebastian, 16: – Jag blir ofta slagen av de turkiska eleverna. Att prata med dem hjälper inte.

Julia, 17, har konverterat till islam. Hennes palestinska väninna säger att hon inte går på fester och tar aldrig på sig en kort kjol. Tyska tjejer har för mycket frihet.

En lärare säger att synen på tyskarna är att de är skit, inga man blir vän med.

Problemet är utbrett. Filmarna hörde sig runt på 50 skolor i förbundslandet Nordrhein-Westfalen men bara denna gav tillåtelse att filma hos dem. Andra skolor ville undvika uppmärksamheten. F ö samma förbundsland där turkiska poliser nyligen föreslagits patrullera gatorna för att stävja kriminaliteten bland invandrare.

Brigitta Holfort, som varit lärare på skolan i 27 år, försöker med samtal föra grupperna närmare varandra, utan någon större framgång. Hennes prognos är dyster: – Inställningen hos de muslimska eleverna blir alltmer traditionell. Politiker som snackar om integration borde komma hit och spendera ett par veckor hos oss.

Integrationsminister i Nordrhein-Westfalen, socialdemokratiske Guntram Schneider, säger att elevernas invandrarbakgrund inte är orsaken till våldet utan sociala faktorer.

Document.no
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: