Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 4 juli 2010

Bedrövligt gnäll om massavvisning

Kurdo Baksi

OPINION. Den notoriske svensk- och Sverigehataren Kurdo Baksi ondgör sig i en debattartikel i dagens SvD över faktumet att Sverige avvisar irakier som inte uppfyller något som helst krav för att betraktas som ”flyktingar” i lagens mening. Nu kräver (hört det förut?) Baksi att Sverige omedelbart stoppar alla ”massavvisningar” till Irak.

Baksi är som så många gånger förut inte speciellt intresserad av vad svensk lagstiftning har att säga när det gäller krav för att beviljas asyl. Här är det andra kriterier som gäller. Men det viktigaste är trots allt att alla som vill skall få stanna i Sverige. För tillbaka till det ”livsfarliga” Irak kan man ju inte skicka folk, alldeles oavsett flyktingskäl eller ej.

Man måste förundra sig över hur en sådan som Baksi resonerar. Från hela Norden går det direktflyg till dom ”farliga” ställen i Irak varifrån dom flesta av dom irakiska ”flyktingarna” kommer. Tusentals irakier åker hem på semester till landet dom med stor fara för sitt liv flydde från, enligt dom mycket fantasifulla lögnerna som presenteras för ett godtroget och handlingsförlamat Migrationsverk.

Man lämnar in en asylansökan, och reser med första bästa flyg tillbaka för att invänta besked från Migrationsverket. Att detta förekommer råder det inget tvivel om. Ändå hävdar Baksi och andra sagoberättare att Irak är ”farligt” att avvisa icke-flyktingar till?

Man förundras också över formuleringen ”massavvisning”. I Sverige uppskattas att det finns över 100 000 irakier. När man kritiserar detta och kallar det precis för vad det är, nämligen massinvandring, då blir man begabbad och bespottad och kallad för allt från främlingsfientlig till nazist. När Kurdo Baksi och folk med samma agenda och uttryckssätt kallar avvisningen av ett trettiotal irakier utan asylskäl för ”massavvisning” då publiceras krigstidsrubriker i gammelmedia med ordet ”massavvisning” i eldskrift.

Var finns sinnet för proportioner?

Baksi beklagar sig också över att ”många av dem misshandlades när de tvingades ombord på planet” och ”flera av de avvisade irakierna hade färska blåmärken strax efter landningen i Bagdad”. Ursäkta, men har Baksi sett hur dessa avvisade icke-flyktingar bär sig åt när dom skall placeras på planet? Regelmässiga slagsmål med polis och annan bevakningspersonal är legio, är det konstigt att dom som inte vill lämna ”Gratis är gott”-landet frivilligt då får blåmärken? Knappast!

Kurdo Baksi är vanemässigt helt opålitlig i sina artiklar och övriga publikationer. En önskan vore ju att någon med bra på fötterna kunde få en timme eller två med honom i en TV-studio så svenska folket verkligen fick se och höra vilken utstuderad charlatan han är.

Gustaf Janson




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: