Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 1 maj 2010

Oron växer färre överklagar sitt PUT-ärende

Migrationsverket har, med rätta, fått utstå mycket kritik genom åren på grund av den långsamma hanteringen av asylärenden. Nu har dock den statliga myndigheten fått upp farten något, som ett resultat av att regeringen har öst ännu fler miljoner på denna tillväxtbransch.

Men alla är inte nöjda över denna trend. Den nya snabbare handläggningen innebär nämligen att färre asylsökanden överklagar sina beslut. Huruvida de färre överklagandena är ett resultat av att flertalet blir erbjudna asyl framgår dock inte. En som är mycket orolig är asylrättsadvokaten Petter Aasheim, som ser sina uppdrag på skattebetalarnas bekostnad bli färre.

När det gäller vissa enklare ärenden förordnar Migrationsverket inget biträde, och det är möjligt att de ärendena inte överklagas lika mycket. Besluten är kanske inte korrekta, jämrar han sig.

Sveriges Radio Sjuhärads reporter eldar på:

Men i de här enklare ärendena så kanske personen inte får något biträde och inte heller vet vilka möjligheter man har att få igenom ett överklagande?

Petter Aasheim nappar på den retoriska frågan:

Det är en stor risk, och därför är det väldigt viktigt att Migrationsverket är väldigt försiktigt och förordnar biträde, det måste vara väldigt uppenbara fall där man avstår från att förordna biträde.

Politiskt Inkorrekt tar sig för pannan. Vi får hoppas att Petter Aasheim, tillsammans med sina kollegor bland den växande skaran asylrättsadvokater, har råd till hyran – trots den minskade uppdragsfloden.

Som tur är har Petter Aasheim lite sidobusiness. Petter "lånar" nämligen ut sina tjänster till den somalier som står anklagad för det brutala mordet på Nancy Tavsan.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: