Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 1 maj 2010

Pensionär brutalt rånad och misshandlad

Den 66 årige man som den 26 april, utsattes för ett grovt rån i sin bostad i Ravelsryd utanför Stensjön, mår efter omständigheterna väl. Mannen har genomgått operation och vårdas vidare på Höglandssjukhuset i Eksjö.

Polisen har genom sin utredning kunnat klarlägga att gärningsmännen fått med sig en okänd summa pengar.

Arbetet fortsätter nu med fler förhör, tekniska undersökningar och genom att bearbeta de tips som har kommit in, säger Christer Edlund, utredningschef vid Kriminalenheten på Höglandet.

Den utbrända bil som igår anträffades vid länsväg 128, strax intill Ravelsryd, är också föremål för polisens intresse. Det kan inte uteslutas att det finns ett samband mellan det grova rånet och den utbrända bilen.

Polisen är mycket angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i området kring Ravelsryd under helgen den 23-26 april samt under måndagen. Även iakttagelser kring den röda Saab 9000 som tillgreps på Repslagargatan i Eksjö mellan den 23-26 april och senare anträffades utbränd vid länsväg 128, strax intill Ravelsryd, är av största intresse för polisen.

Hm, tänkte vi på PI, vilka kan gärningsmännen vara? Nåväl, en mängd tidningar och radiostationer har tagit upp fallet som har skakat om hela bygden runt Nässjö, så där borde det ju stå något? Kanske här? Eller här?

Men till vår förvåning så står det ingenting om signalementen på de kräk som sökte upp denna äldre man på hans avlägset belägna gård, bakband honom och rånade honom på hans värdesaker. Enligt obekräftade uppgifter i Smålandstidningen ska ett lillfinger hängt löst och ansiktet sårigt, som om han skurits med kniv. Efteråt lyckades han trots sina skador ta sig till ett närbeläget fritidshusområde där en kvinna larmade polisen. Han var då i ett mycket dåligt skick.

Men, mannen mår ju efter omständigheterna bra, och det fanns ju dessutom ytterligare en person som kan berätta mer om händelsen – kvinnan som tog hand om mannen. Varför står då inget signalement på förövarna? Märkligt.

Politiskt Inkorrekt ger sig inte, utan söker vidare.

Och långt ute på landet, bortom den politisk korrekthet vi alla har blivit påtvingade, fann vi till slut, via den lilla landsortstidningen Höglandsnytt, detta:

Kvinnan som tog emot honom hade blivit belagd med yppandeförbud av polisen, men hon var allvarligt skakad av de skador hon sett att mannen hade fått. Exakt vad han hade berättat för henne kunde hon inte avslöja.

Tidningen skriver vidare:

Man har inga entydiga uppgifter om gärningsmännen – tipsen, vad de nu kan vara värda, pendlar mellan en man och en kvinna, två män och tre män med utländsk härkomst.

Då frågar vi oss – varför delgav varken polisen eller massmedia allmänheten den här informationen, speciellt när "polisen är mycket angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i området kring Ravelsryd"?

Och att sedan påtvinga ett vittne ”yppandeförbud” tar priset. Yppandeförbud är ett speciellt förbud att berätta vad som hänt under en rättegångsförhandling i brottmål, som skett bakom stängda dörrar. Det går inte att applicera utanför domstolen.

Varje dag som går blir det alltmer tydligt – ängslan inom polisen över att eventuellt "kränka" någon minoritetsgrupp är så stor att det äventyrar möjligheterna att få fast kriminella avskum.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: