Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 4 april 2010

Vansinnesdådet i Landskrona medias egen haverikommission

Knappt hade dödsfallet i det uppmärksammade fallet i Landskrona med den 78-åriga kvinnan hunnit kablas ut i etern förrän medias egen politiskt korrekta haverikommission satt igång på högvarv.

We shall overcome?

Aftonbladets Eva Franchell skriver i en artikel, som läsarna till en början kunde kommentera men då dessa inte hade de ”rätta” åsikterna stängdes funktionen av i vanlig ordning:

Det är inte lönt att spekulera i varför den yngre mannen gick på kvinnan med sådan aggressivitet. Ingenting kan ändå försvara det dödliga våldet. Det som är viktigt nu, är att alla tar avstånd från det.

Att det finns vissa grupperingar i samhället som påvisar ett upprepat oönskat beteende ska vi alltså lägga åt sidan och varför inte förenas i ett fackeltåg samtidigt som vi skanderar ut vår ilska mot rasismen sjungandes We shall overcome?

Franchell fortsätter:

Långt innan förövaren är känd sprids ändå de rasistiska budskapen öppet eller smygande i bloggar och lokalblad. De skapar motsättningar som bara kommer att öka våldet i en stad som Landskrona. Men trygghet på gator och torg är ingen fråga som Sverigedemokraterna ska ha ensamrätt på.

Landskrona är en stad klämd mellan Malmö, Köpenhamn och Helsingborg. Egentligen en liten stad, men med storstadsproblem. Högsta arbetslösheten i Skåne, stor andel barnfattigdom och många familjer med försörjningsstöd. Landskrona behöver nya arbetstillfällen.

Hur många etniskt svenska gäng tycker sig Franchell se ute på gatorna i Landskrona som härjar? Det går aldrig att bortse ifrån det faktum att denna stad har monumentala problem med s.k. ”nysvenskar” som inte valt att anpassa sig till den svenska livsstilen speciellt väl. En hel tråd ägnas åt detta på Flashback som kan vara intressant i sammanhanget.

Artikeln

Fattigdom och SD

Erik Wiman, även han från Aftonbladet:

Men långt innan polisen har identifierat den skyldige finns det de som vet exakt vem han är. Männen på pizzerian till exempel. De har sin bild klar.

Sedan attacken utanför Hemköp i måndags kränger sig främlingsfientligheten fram i snabbare takt än någonsin här, i en av Skånes fattigaste kommuner.

Här fick Sverige­demokraterna 22 procent av rösterna i kommunfullmäktige 2006. Partiet utlovar nu en belöning på 5000 kronor till den som kan ge sådana tips att gärningsmannen kan gripas, står det att läsa i deras blogg.

Att dödsmisshandeln kommer att vara överst på dagordningen i valdebatterna är ingen vild gissning.

Bra så. Tryggheten behöver alldeles uppenbart belysas och politikerna ta sitt ansvar. Men. Staden behöver knappast mer motsättningar mellan vi och dom.

Det kan bara leda till mer våld.

Åter igen – en fattig kommun, Sverigedemokraterna får ett högt antal röster, hatet eskaleras. Ständigt dessa ursäkter. Vad krävs det egentligen för att en svensk tidning 2010 ska kunna erkänna detta problem som många av oss andra möts av dagligen och har gjort i flera år nu?

Artikeln

Sverige rasistiskt

Peter Kadhammar, Aftonbladet åter igen:

Det vi nu ser på nätet påminner om lynchstämningarna i den amerikanska södern för inte länge sedan.

Då handlade det om svarta män.

I Landskrona påstås att den misstänkte är arab. Raseriet känner inga gränser, inte bara över brottet, utan också över brottslingens hudfärg, religion, ursprung, etnicitet.

Är Sverige ett rasistiskt land?

Välkommen till verkligheten, svenska journalister, den som ni och politikerna byggt på i decennier i en absurd konsensus där allt som har med invandrarrelaterade problem ska sopas under mattan. Nu går det inte att fortsätta i samma DDR-anda med det (än så länge) fria informationsflödet. Är det så konstigt att så många känner vrede över det hela efter att ha blivit förda bakom ljuset så länge av en mediakår där nästan 70% hyser vänstersympatier? Ett land vars politiker inte sätter sitt eget folks bästa först. Ut med er i förorterna, lev som ni lär. Visa att den mångkultur ni säger er vurma så mycket för är något ni vill leva mitt i.

Apropå rasism – är det rasism när unga invandrarkillar systematiskt väljer ut svenska killar som rånoffer? Är det rasism när unga svenska tjejer systematiskt väljs ut som våldtäktsoffer? Är det också samhällets fel och bristen på fritidsgårdar som står bakom? Kan det vara så enkelt att svensken börjar få nog nu?

Artikeln

TV4

TV4 Nyheternas senaste tillskott i sin objektiva journalistkår, den främsta Danmarksexperten i världen just nu efter tre månader i landet, Lena Sundström, ger också sin syn på det hela i ett kort inslag, där hon anmärkningsvärt nog lyckas ta sig igenom hela framträdandet på en dryg minut utan att en enda gång referera till Danmark.

Det är oerhört ovanligt, poängteras. Hur ser det ut i de s.k. MENA-länderna? Kan det inte vara så att även kulturen i dessa länder importeras med dess människor? Finns det ett samband mellan invandring från just dessa länder och en ökad våldsbrottslighet tro?

Inslaget

Vi lär få se mycket mer av den här varan framöver. Nu är det damage control på högsta nivå som gäller. Så nära inpå valet dessutom. I september har vi allihopa den största och mest realistiska chansen på länge att ge alla dessa förvirrade journalister och politiker en duktig knäpp på näsan som kommer att svida i åratal framöver – ta den! Inte nödvändigtvis för att SD tilltalar dig på alla punkter, men just för chockvågorna det kommer att sända genom hela etablissemanget. Och för att markera att vi fått nog.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: