Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 4 april 2010

Södertälje laddar för fullt gängkrig

Foto: Pelle Sten.

Foto: Pelle Sten.

SÖDERTÄLJE. Det var det syrianska kriminella gänget Södertäljenätverket som besköts igår i Södertälje. Nu tror allt fler bedömare att förövarna var invandrargänget X-team och att skotten var en hämnd för avrättningen i Ronna i julas. I den gamla svenska arbetarstaden förbereder sig nu befolkningen för fullt krig mellan de två invandrargängen.

Det var på långfredagens morgon som två män i en bil rapporterades ha blivit skottskadade på Ekdalsgatan i centrala Södertälje. Enligt Aftonbladet besköts de från en mötande bil med kalasjnikov och en semiautomatisk pistol.

De träffades i ansiktet, bröstet och armarna, varpå förövarna flydde från platsen. Under polisbevakning opererades de båda på Södertälje sjukhus respektive Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Den yngsta av männen, som är 27 år, träffades svårt och är fortfarande medvetslös och har inte heller kunnat höras av polis. Ingen har ännu gripits för mordförsöken på honom och en passagerare, skriver TT på lördag morgon.

Men enligt Aftonbladet råder det ingen tvekan om vilka som ligger bakom skotten. Mångkulturella kriminella gänget X-team ska vara förövarna den här gången och offren tillhöra syrianska gänget Södertäljenätverket, som misstänks ligga bakom mordet på en X-team medlem i Ronna utanför Södertälje vid jul.

Nu rustar de båda gängen för fullt krig.

– De flesta bär skyddsvästar och är beväpnade hela tiden, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

Och polisen fruktar för utvecklingen:

– Vi har alldeles för lite resurser för det här, säger en poliskälla.

Den senaste tiden har de etniska motsättningarna mellan syriansk-assyriska grupperingar ("Södertäljenätverket") och stadens lokala MC-gäng X-team trappats upp i Södertälje. I en intervju i Café 2006 sade Södertäljepolisens Lennart Kanth:

- I Södertälje har en gruppering kallad Södertäljenätverket i princip tagit över staden. Södertälje börjar mer och mer likna Sicilien eller 1930-talets Chicago. Kampen står mellan polisen och Södertäljenätverket.

I intervjun lanserar Kanth också en egen teori om varför assyrier och syrianer upptar en så stor del av polisens arbete i Södertälje:

- Kanske allt började cirka 600 år före Kristus då assyrierna och syrianerna levde i området som sträcker sig från västra Iran via norra Irak till delar av Turkiet och Syrien. Genom århundradena har de körts över av främmande arméer och grymma erövrare som Alexander den store och Djingis Khan. För att överleva slöt de sig inåt. Deras historiska hjälte heter Gyllbej, en bandit som stal från andra för att ge åt den egna befolkningen, alltså syrianernas egen Robin Hood.

Polisen rår inte på denna hermetiska maktstruktur i Södertälje, enligt Kanth, som tillägger att inte heller Hells Angels eller Bandidos på allvar vågar etablera sig i Södertälje.

WN.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: