Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 3 april 2010

Mord blir mångkulturjippo i Landskrona

Kurdi E Kara. Foto: Privat.

Kurdi E Kara. Foto: Egen marknadsföring.

LANDSKRONA. Illegale invandraren Kurdi Erdogan Kala vill hålla en manifestation ”mot våld” i Landskrona, sedan en invandrare från Libanon slagit ihjäl en 78-årig svensk kvinna i staden. Men samtidigt sticker den kurdiske initiativtagaren inte under stolen med att manifestationen också är en manifestation för mångkultur — och mot Sverigedemokraterna.

Den illegale invandraren Kurdi Erdogan Kara får nu medieuppmärksamhet i bland annat Sydsvenskan för sitt initiativ till en ”manifestation mot våld” som han vill hålla efter att en libanesisk, sannolikt kurdisk, invandrare slagit ihjäl en svensk pensionär som sagt åt honom när han parkerade på handikapprutan utanför Hemköp.

Men Kurdi Erdogan Kala vill från början göra klart att manifestationen också rör honom själv och hans egna intressen:

- Vi vill att alla som har en mänsklig känsla ska komma. Så kan vi tagga ner stämningen och hålla ihop mot våldet, säger han till Sydsvenskan.

Kurdi tycker sig också ha mandat att bestämma att det inte får förekomma några tal på den allmänna platsen. Det kan nämligen bli politiskt inkorrekt då.

– Inga tal. De kan innehålla hot mot människor eller mot andra grupper. Läget är väldigt känsligt. Ilskan och ondskan ska inte få styra. Det kan sluta illa säger han och tillägger på frågan om han är orolig:

– Det som oroar mig mest är att politikerna kan använda det här i sina valkampanjer. Det hoppas jag de inte gör.

Kurdi säger också att Sverigedemokraterna har ”lättast” att använda mordet i sin propaganda.

Kurdi Erdogan Kara reste från Turkiet till Sverige när han var sjutton år. Här levde han i fem år som illegal invandrare och fick sedan PUT i belöning av de svenska myndigheterna. Några asylskäl, skyddskäl eller någon arbetskraftsinvandring var det således inte frågan om.

Nu försörjer Sverige Kurdi Erdogan Kara på så vis att han får betalt för att ”jobba med ungdomar”, dvs invandrarungdomar, främst med projektet Landskrona Live som är ett teaterprojekt i delvis kommunal regi. Han mottog nyligen stipendiet
”Mitt Landskrona” som delas ut till politiskt korrekta projekt av bland annat Swedbank, BRÅ och Landskrona kommun. På sin hemsida KurdiKala.se skriver han också att han är författare.

Text: Widar Nord



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: