Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 31 mars 2010

BORGERLIG MAJORITET MED SD



Peter Akinder på Östrans ledarredaktion är som besatt av att Fredrik Reinfeldt skall avgå som statsminister och det är vill inget konstigt med att vara det. Inte minst med tanke på att Fredrik Reinfeldt anser att allt genuint svenskt är barbariskt men det har nog inte Peter Akinder i åtanke.

Det är ändå intressant att man på Östrans ledarsida redovisar UnitedMinds senaste undersökning som ger SD 5,5 procent och en vågmästarroll.


 

Tyvärr så fullföljer inte Peter Akinder sitt ledarstick fullt ut och ställer den mest naturliga följdfrågan som jag tror alla väljare vill ha svar på. Hur tänker Mona Sahlin med sitt rödgröna lag agera vid ett valresultat enligt ovan? Hur kommer alliansen och Fredrik Reinfeldt agera?

Jag kan upplysa Peter Akinder om att det blir rödgrön majoritet med SD också. En puddel är väl inte så svårt för Mona Sahlin att göra.

Det är till och med så att en allians mellan S+MP+SD är större än Fredrik Reinfeldts egen allians. Ett alternativ som neutraliserar kommunisterna i Vänsterpartiet och som borde vara attraktivt för många väljare.

Om inget av blocken vill samarbeta med SD. Vem skall de då samarbeta med?

Vilket borgerligt parti skall lämna alliansen och börja samarbeta med vänsterblocket? I det rödgröna laget finns nog bara ett alternativ för alliansen, Miljöpartiet!

VÄLJARNA VILL NOG VETA INNAN DEN 19 SEPTEMBER.



Ursprungsartikel
Källa: Thoralf Alfsson (importerat inlägg)

Inga kommentarer: