Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 14 januari 2010

Vellinge ska ta emot ensamkommande ”barn” med skäggstubb


- Vi har beslutat att teckna ett avtal med Migrationsverket om att ta emot 5-8 ensamkommande flyktingbarn, säger kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M).

Vellinge hoppas kunna ta emot flyktingbarnen så fort som möjligt och söker familjehem med ljus och lykta. Hittills är det bara två familjer som anmält sitt intresse av att ta emot flyktingbarn.

– Intresset har hittills varit klent. I praktiken är det bara en familj, säger Lars-Ingvar Ljungman.

SDS

Carina Larsson (m) är så besviken (PI är skadeglada) och i inslaget syns de sedvanliga kommunisterna med sina banderoller.

SVT

Nu har alla ni moderater, socialister och övriga naiva vurmare chansen att öppna upp era hem och ta emot flera av dessa så kallade ”barn”. Visa nu att ni kan föregå med gott exempel….

F ö,

Alla ni socialister och annat löst folk som ropar sig hesa över att Vellinge tar emot. Hur tolkar ni det faktum att endast en familj ställer upp som värdfamilj? Det säger ju en hel del om vilket motstånd ni bjuds på av merparten Näsetborna. Och varken ni eller massmedia kan ändra på den inställningen…

Vad gäller ”barnen” i Hököpinge

Våra källor inom Vellinge kommun delgav oss i förra veckan att Sunds-gymnasiet i Vellinge har fått i uppdrag att inrätta en speciell klass inom svenska för invandrare för de mycket uppmärksammade flykting"barnen" från Hököpinge.

Ansvarig för projektet heter programansvarig Fredrik Aksell.

Under en personalkonferens på skolan delgav han att gruppen av ensam-kommande redan har decimerats. Vissa "barn" har visat sig vara betydligt äldre än 18 år. Några ska skickas till Malta respektive Grekland som var första ankomstland inom Schengen.

Klassen om ursprungligen 30 skall dock inte bli mindre för det. Flykting"barnen" ersätts med andra ensamkommande flyktingar exempelvis somalier istället för afghaner. Till slut har man kanske de som i själva verket är barn. Fredrik tillade också att några är "rena analfabeter". Dvs. en massiv utbildningsinsats krävs för att utbilda dem till västerländsk standard.

Denna verklighet vägrar skånska tidningar att delge sina läsare.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

1 kommentar:

blues sa...

Jag tänker på en väldigt märkligthändelse i samband med de "flyktingbarn" som lämnades för nån vecka sen mitt i skogen och som kom in i landet illegalt med en lastbill.Såg inslaget bara en gång när de satt inne i rummet i kyrkan och fick mat och annat. Hoppas att nån kan hitta den video och bevisa att jag antingen har rätt eller så är jag ute och cyklar (när det är så kyligt!?). Nämligen - en av de afghanska pojkarna hade en mobil i handen och han gjorde precis samma sak som alla unga gör - knappade in antingen nåt mobil- eller telefonnummer eller sms. Han gjorde det snabbt.
Med tanke på att det rör sig om ytterst fattiga barn från nån avlägsen by i berget - analfabeter som kanske sett en mobil men aldrig hållit den i handen eller använt den så är det märkligt att pojken gjorde det - var det hans mobil eller hade han lånat den från presten? Om det var hans - varifrån pengarna för att köpa den - allting gick åt att betala smuglare. Är allting bara skitsnack eller är jag naiv?