Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 15 januari 2010

Knappast någon vill ta emot s k flyktingbarn i sina Vellingehem


De ensamkommande unga männen med lätt skäggstubb som kommer till Vellinge ska placeras i familjehem. Åtminstone är det kommunledningens ambition. Men intresset är milt uttryckt måttligt från invånarnas sida. Tre familjer har visat intresse. Kommun-ledningen hoppas dock på en ändring.

– Avtalet avser fem till åtta ”barn” och har ingen bortre tidsgräns. Jag vet att Migrations-verket gärna har avtal som innebär årliga åtaganden, för det underlättar planeringen. Men vi måste börja någonstans, och vi börjar med detta, säger kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M).

Enligt Ljungman har många ringt till socialtjänsten för att informera sig om vad det innebär att öppna sitt hem för ett flykting”barn”. Beslutet att ta emot dessa ensamkommande, 5-8 st, var enhälligt.

SDS
SDS - Vellingeeffekt” kan få fler att teckna avtal
SDSBillström sätter press på skånska kommuner

Återigen, det var ju så många krokodiltårar att Vellinge måste bara ta emot. Men var är alla ni nu när det väl kommer till kritan? Mycket snack och ingen verkstad. I ett SVT-inslag häromkvällen intervjuades flera Vellingebo. En äldre man sa rakt av: Jag ska inte ha någon i mitt hem alla fall. Övriga ville säga samma sak men vågade inte framför kameran. De svävade iväg helt enligt politiskt korrekta klyschor.

Ett seriöst ansvarsfullt förfarande vore att först säkra flera familjehem och skriva kontrakt med dem. Därefter tar man beslut om antalet motsvarande man kan ta emot i kommunen.

Samtidigt kommer det ca tvåhundra unga män varje månad som inte kan inhysas. Det är som att driva ett företag. Man kan inte leva över sina tillgångar. Har man inte råd får man stoppa flödet någonstans. Det är bara så. I princip ska samtliga som kommer hit nekas inresa för vi har ingen möjlighet att ta emot fler på ett par år framåt. Enligt Migrationsverket finns det redan drygt 700 unga män redan nu som ska placeras ut. Och den ekvationen går sannerligen inte ihop.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: