Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 14 januari 2010

UK: Torypartiet vill minska invandringen

David Cameron. Foto: Alan Belfast

LONDON. Konservativa Torypartiets ledare David Cameron kräver att invandringen till Storbritannien minskar för att populationen inte ska överstiga 70 miljoner.

Han oroar sig för att utgifterna för skola och sjukvård annars kan bli ohanterbara.

– Under det senaste decenniet har nettoinvandringen under ett par år varit uppe i 200.000, en ökning med två miljoner per decennium, vilket jag tycker är för mycket, säger han till Times Online och tillägger:

– Vi skulle vilja se en nettoinvandring på tiotusentals snarare än hundratusentals. Jag tror inte det är orealistiskt.

Utspelet kommer efter det att den brittiska Statistiska centralbyrån, Office for National Statistics (ONS), släppt sin rapport över hur den brittiska befolkningen växer. Relativt sett liknar den brittiska rapportens siffror över befolkningstillväxt sin svenska motsvarighet på ett kusligt sätt. Båda länderna växer nästan bara på grund av invandring — samtidigt som den vita befolkningen i båda länderna drastiskt minskar för varje år. För Sveriges räkning är trenden dock tydligare — invandringen per capita är nästan 7 gånger högre i Sverige än i Storbritannien.

Skillnaden mellan ONS och SCBs rapport var tydligheten. Britterna går från att vara 62 miljoner till att bli 70 miljoner år 2029. Men ONS skrev också att ökningen drivs av stigande födelsetal, som är kopplat till invandrade mödrar — vilka tenderar vara yngre och ha större familjer än de brittiska.

Muslimska mödrars höga fertilitet oroar många britter – inte minst sedan en kontroversiell Youtube-video fått stor uppmärksamhet i Storbritannien som visar att landet inom kort kommer att ha en islamisk majoritet.

Arbetarpartiet Labour är arga över att ONS presenterat sina befolkningsprognoser så tydligt, och att de betonat invandringen. Men eftersom det nationalkonservativa partiet British National Party, BNP, vinner allt fler röster i Storbritannien tvingas de två stora partierna hörsamma oron från befolkningen.

Den nuvarande brittiska regeringen har storsatsat på att framstå som att de vill få ned den invandringen till Storbritannien. Bland annat har vissa åtgärder gjorts för att skenbart försvåra asylsökandet, samt ge brittiskfödda arbetstagare förtur till vissa jobb. Man sponsrar också en underhållande TV-serie som sänds i Afrika, som visar illegala invandrares mardrömslika vardag och som ska förmå afrikanerna att hålla sig borta från Storbritannien.

I Sverige domineras nu invandringen av muslimer från Somalia och därefter Afghanistan. Enligt CIA World Factbook föder somaliska kvinnor nästan 7 barn per familj, samtidigt som snittet för svenska kvinnor är 1,8. Det finns således skäl att övervaka SCBs och ONS demografiska rapporter även i fortsättningen.

WN.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

1 kommentar:

Anonym sa...

Sverige har i år 4 ggr större invandring per capita än UK - UK har 7ggr större befolkning och tar emot 160-200.000/år ... mer än illa nog dock..