Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 31 maj 2009

Invandrarkritisk EU-valannons stoppas


Pöntinens valannons“Stoppa invandrare som snyltar på socialskyddet!” annonserar Samlingspartiets EU-valskandidat Kai Pöntinen i Helsingin Sanomat den 29 maj. Samt: “För en finländsk livsstil”. “En misslyckad annons”, kommenterar partisekreterare Taru Tujunen.

På frågan vad Kai Pöntinen menar, svarar han:

Jag menar dem som inte deltar i samhällsbygget utan kommer hit för att förbättra sin egen levnadsstandard på bekostnad av vårt goda socialskydd. Strömmen av ogrundade asylansökningar måste stoppas och behandlingstiderna försnabbas. Det kan inte ta minst tre månader att avslå en ansökan, de asylansökande kostar hela tiden.

Han säger vidare:

Det är klart att vi ska ta emot folk som lider verklig nöd, och arbetskraftsinvandring behövs också. Men det är helt ofattbart att gråskäggiga gubbar kommer hit och påstår sig vara minderåriga. Det är också märkligt att passet alltid råkar vara försvunnet.

Partisekreterare Taru Tujunen har kontaktat Pöntinen om annonsen och kommit överens om att den inte mera ska publiceras. Hon säger:

Samlingspartiets grundprincip är att vi inte godkänner rasism eller intolerans. Men man måste få diskutera invandringen också ur en kritisk synvinkel.

Annonsen publicerades med hänvisning till yttrandefrihet enenligt Helsingin Sanomats chefredaktör Janne Virkkunen, som anser att man i politiken ska tillåta också ett tufft språkbruk och såg ingen anledning till att stoppa Kai Pöntinens annons. Virkkunen säger om publiceringen av valannonsen att han vill påminna om att invandringspolitiken är ett centralt tema i EU-valet och att allt som hör till den därför bör diskuteras. Och:

Jag har alltid haft som princip att om en publicering ska förbjudas måste det finnas tungt vägande skäl. Nu fanns det inte det. Jag tyckte annonsen var motbjudande, men det som är dåligt försvinner inte ur världen om man sluter sina ögon.

Läs hela artikeli Hufvudstadsbladet här och i Helsingin Sanomat här.




Ursprungsartikel:
http://meritwager.wordpress.com/2009/05/30/invandrarkritisk-eu-valannons-stoppas/

Källa: Merith Wager (importerat inlägg)

Det oprovocerade våldet mot kvinnor

Under några dagar har tre kvinnor runt om i Sverige blivit överfallna av för dem okända män. Hallstahammar: På torsdagseftermiddagen fick en 20-årig kvinna svåra skador när hon blev nerhuggen på järnvägsstationen i Hallstahammar. En 21-årig man greps och har erkänt knivöverfallet. Linköping: Under natten till torsdagen angreps en 26-årig kvinna i Linköping av en knivbeväpnad yngling. Kvinnan fick [...]


Ursprungsartikel:
http://frianyheter.wordpress.com/2009/05/30/det-oprovocerade-valdet-mot-kvinnor/

Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Ett 50-tal rumänska zigenare ockuperar Berlinkyrka


Sedan dagar har ett 50-tal zigenare slagit läger utanför Bethanienkyrkan i stadsdelen Kreuzberg i Tysklands huvudstad Berlin. Och sedan i onsdags ockuperar de kyrkan på Wrangelstrasse.

I Berlin finns ett flertal så kallade squats – kollektivboenden i ockuperade fastigheter som rör sig i lagens gråzon. Men de rumänska zigenarnas chanser ser mörka ut.

– I nödfall evakuerar vi. Också en polisinsats är tänkbar, säger Berlinsenatorn Ehrhart Körting (SPD).

– Den som kommer till Tyskland för att inkassera är inte välkommen här, hotar senatorn.

Men ännu pågår förhandlingar, rapporterar lokaltidningen Berliner Umschau.

Zigenarna är från Rumänien och upplever sig vara svårt diskriminerade där. De uppger att deras barn inte får gå i skola.

Gruppen är att betrakta som turister och har därmed – som EU-medborgare – rätt att vistas i Tyskland i tre månader utan jobb. Kan de efter denna period inte försörja sig eller om de söker socialhjälp ryker deras status som EU-medborgare med fri rörlighet.

Jag har berättat för dem att vi kommer handla helt och hållet inom ramen för gällande lagstiftning, sa senator Ehrhart Körting inför Berlins stadsfullmäktige i onsdags.

I klarspråk innebär det omedelbar utvisning.

Vem som ska betala för zigenarnas hemresa är fortfarande höljt i dunkel. De tyska sociala myndigheterna vill inte stå för notan, men också den rumänska ambassaden ställer sig kallsinnig.

– Vi är inte ansvariga, uppges en rumänsk ambassadtjänsteman ha låtit framföra till Berlins politiker.

Nyheter24 2009-05-29

som översatt från

Berliner Umschau (länk via Google translate)




Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/05/30/ett-50-tal-rumanska-zigenare-ockuperar-berlinkyrka/

Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Ta bort de dåliga människorna

Med anledning av det lika brutala som meningslösa mordet på en småbarnmamma i Linköping av en irakisk kurd som får sägas representera sin kulturs sämsta stereotyper så aktualiseras åter igen diskussionen om dödsstraffet. En människa som så lättvindigt tar en helt oskyldig av daga kan inte åberopa något rätt till det egna livet. De som hävdar att hans liv är okränkbart är i bästa fall hycklare, i värsta fall den typ av batikfascister som gråter ögonen ur sig för mördare och våldtäktsmän men är totalt likgiltiga för deras offer. Problematiken med dödstraffet är nu som alltid risken med att en oskyldig avrättas och att det inte går att få en sådant felgrepp ogjort. När jag läser om det aktuella mordet så finner jag fadern till kvinnan som misstänkts för skyddande av brottsling vämjelig. Inte ett ord om mordet eller hans dotters delaktighet (enligt misstanke) utan bara ett gnäll om att hennes rättigheter har kränkts för att det dröjde innan hon fick prata med advokaten. Ett utmärkande drag för dåliga människor är total avsaknad av empati för andra men en närmast bottenlös självömkan för minsta motgång. Tidigare skrivet: Argument mot dödsstraff DN, SvD


Ursprungsartikel:
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.9786721

Källa: Bryntes betraktelser (importerat inlägg)

Linköpingsmordet: Kurd mördade småbarnsmamman


Det började med ett sambogräl

På onsdagskvällen bråkade 20-åringen med sin sambo. Han rusade ut från lägenheten och hotade att ta sitt liv. Sambon tog hotet på allvar och larmade polisen.

Bara timmarna efter kom han tillbaka till lägenheten tillsammans med polisen. Misstänkt för att knivhuggit den 26-åriga småbarnsmamman som hittades svårt skadad på en cykelväg i stadsdelen Lambohov. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

297332694 Expressen montage / se opixlad bild nedan

Offret upptäcktes av en förbipasserande som kallade på ambulans. På sjukhuset larmade personalen polisen då dom snabbt misstänkte att hon mördats. Tekniker hann samla bevismaterial innan det började regna vilket försvårade teknikernas arbete.

Snabba gripanden

Under natten till torsdagen greps gärningsmannen och dennes sambo i samma stadsdel som mordet begicks. De greps vid olika tidpunkter. Den 20-årige mannen nekade då till brott.

Nekade först, erkände sedan

Gärningsmannen häktades under fredagen. Under häktningsförhandlingen nekade han till anklagelserna. Men senare hölls nya förhör och då ska 20-åringen ha erkänt dådet.

Gärningsmannen

Linköpings tingsrätt häktade

  • Ari Hirori, född 1988-08-10, och bosatt i Linköping. Han är känd av polisen men inte för något liknande.


Ari Hirori 3 Ari Hirori 2
Bild 1) Expressenbilden opixlad. Bild 2) Militärtjänstgöring yngre ålder, med Kurdistans flagga på ärmen.

Bildgalleri

arithekiller

På Facebook har sambon tidigare skrivit en bildtext: “Min underbara pojkvän”. I skenet av vad han nu gjort sig skyldig till kan man starkt ifrågasätta det betyget.

Sambon

Gärningsmannens sambo E B, född 1991, satt anhållen i drygt ett dygn misstänkt för skyddande av brottsling och släpptes vid femtiden i går fredag sedan Ari Hirori häktats. Hon är dock ännu misstänkt. Sambon är inte tidigare känd av polis.

Chockade och oförstående

Ari Hiroris familj är mycket chockade över erkännandet. Men även sambon E som han har ett gemensamt barn med, är oförstående.

Polisanmält polisen

– Hon förhördes utan advokat flera gånger och videofilmades. Hon pressades väldigt hårt, men så fort hon fick en advokat släpptes hon, säger pappan.

Tillsammans har de nu lämnat in en polisanmälan gällande förhörsmetoderna.

//

Offret

naamdaacd Den mördade småbarnsmamman Lena Wänergrip, född 1983, från Linköping. Gift och paret har en söt liten dotter. Lena studerade psykologi vid Linköpings Universitet.

Bloggen skriver om offret i presens, ett sätt att hedra hennes tragiska meningslösa bortgång.

Övrig info

[Linköpings tingsrätt, målnummer kommer]

Länskriminalen i Linköping håller i mordutredningen, som nu tittar åter på dubbelmordet 2004 där en 8-årig Mohammed och medelålders kvinna knivhöggs brutalt till döds en morgon i oktober 2004.

- Vi har ju DNA från dubbelmordet och det är klart vi tittar på om det finns ett samband, säger Ann-Sofie Bondesson, informationsdirektör vid Linköpingspolisen.

Länkar

Corren (har tillfälliga tekniska problem)
Expressen
Aftonbladet
Nyheter24
SVT
SVT Östnytt
SVT Play
Nyhetskanalen

Källa: Forumskribenten xml postade uppgifterna om offer och GM, redigerade och kortade av Bloggen.




Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/05/30/linkopingsmordet-kurd-mordade-smabarnsmamman/

Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

För dessa kämpar vi


En ung kille i Göteborg på 17 år blev brutalt knivmördad av ett gäng invandrare. Pojkens farbror skriver i ett pressmeddelande:

"Det talas mycket om främlingsfientlighet i samhällsdebatten. All fientlighet mellan människor måste givetvis motarbetas, men paradoxalt nog är invandrarnas våld mot svenskar betydligt mer vanligt än svenskarnas våld mot invandrare. Detta debatteras dessvärre inte."

Kenth Ekeroth skriver:

"Vi i Sverigedemokraterna pratar ofta och mycket om invandringen och det våld det medför. Det blir lätt mycket siffror och statistik. Men bakom varje siffra finns det ett offer. Och i slutändan går allt det ut på att skydda och försvara den enskilda människan. Tjejen som riskerar att bli våldtagen, killen som riskerar att bli misshandlad, eller till och med mördad."

Kenth Ekeroth: För dessa kämpar vi...


Ursprungsartikel:
http://canuteocean.blogspot.com/2009/05/for-dessa-kampar-vi.html

Källa: Kulturvänster blir pophöger (importerat inlägg)

35-åringen som påstod sig vara ett barn

Det kommer allt fler "ensamkommande barn" till Sverige. Det verkar vara rätt riskfritt och säkert, Migrationsverket har slutat att göra åldersutredningar.

"Jag vet inte om det beror på att dessa utredningar kostar för mycket eller att de är för osäkra. Resultatet är till synes i alla det att en massa skäggiga "barn", så gott som alltid män, givetvis utan id-handlingar, sitter i olika "hem" i väntan på att deras ärenden avgörs. Snabbare, och mer generöst än de vuxnas ärenden.

I ett fall togs ett beslut tagits i samråd med enhetschefen om att den sökande inte var ett barn. Fast han påstod det. Han hade grå stänk i håret, saknade en hel del tänder och han hade ett beteende som inget barn eller ungdom har. Han var uppskattningsvis cirka 35 år. Men lik förbannat protesterade han och hävdade att han måste bedömas som varande ett barn tills verket bevisat motsatsen. I hans land grånar håret snabbt, man tappar tänderna och man bli vuxen i förtid. Enligt honom. I många länder är en sjuttonåring inte ett barn utan redan en familjefar eller mor med ett antal barn. Men de "sjuttonåringar" som kommer hit klassas som ensamkommande barn. Och de har anpassat sina historier så som de vet att vi vill höra dem. Till exempel så här:

Dessa sökande är bara barn som inte vet någonting. De vet knappt vad de heter och de vet definivit inte vad deras föräldrar heter eller var de bodde. Antingen är de analfabeter eller också har de förträngt allt som de en gång visste, på grund av av att de bara var barn när allt hemskt hände, och således var de sårbara. Något hände alltså, och hela familjen sprang i väg åt olika håll Men som genom ett under träffade alltid dessa äldre barn en smugglare som undrade över varför de satt på gatan och så ledsna. Denne smugglare tog sedan barnen hem till sig, eftersom han hade ett så gott hjärta. Sedan betalade han deras resa till Sverige. Bara för att han tyckte att det var för hemskt att 17-åringar satt på gatan och grät och tiggde. Gud välsigne alla dessa smugglare i Iran, i Kongo, i Burundi, i Uganda , i Somalia etc."

Källa: Merit Wagers blogg

________________________________________________
Visst finns det gott om äldre tanter och gubbar som mer än gärna vill leva som tonåringar igen efter +50 men de flesta brukar ändå vakna upp till verkligheten. Denne 35-åring kanske led av den s.k. “gubbsjukan” så egentligen borde han väl få stanna av humanitära skäl eller???

Elisabeth





Ursprungsartikel:
http://www.klaric.se/archives/7415

Källa: Dragan med vänner (Medlem)

Svensk shejk hugger av tjuvens hand

Med kalashnikovs och sharialagar hålls invånarna i staden Kismayo i södra Somalia i schack av skräckväldet. I centrum i detta välde finns en somalier med svenskt medborgarskap. Fuad Mohamed Qalaf kom till Sverige som asylsökande 1992 och några år senare kunde han kvittera ut sitt svenska medborgarskap. Hans främsta sysselsättning i sitt nya land har varit [...]


Ursprungsartikel:
http://frianyheter.wordpress.com/2009/05/30/svensk-shejk-hugger-av-tjuvens-hand/

Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Mördade Mattias Borsings farbror och SD Gbg i gemensamt utspel om invandrarbegränsning


17-årige Mattias Borsing mördades för ett halvår sen av tre utländska killar, varav mördaren själv fick 11 år, något han nu överklagat.

I ett pressmeddelande kräver därför partiets kommunfullmäktigeledamot Mikael Jansson och Mattias Borsings farbror att invandringen till Göteborg begränsas.

Pressmeddelandet:

“För ett halvår sedan, den 30 november 2008, knivmördades den 17-årige göteborgaren Mathias Borsing. För en dryg månad sedan kom domarna mot tre unga män med invandrarbakgrund. En av dem dömdes till fängelse för att helt oprovocerat ha tagit en annan människas liv. De andra två friades helt från åtalspunkten medhjälp till mord. Mathias Borsings tragiska död har berört många göteborgare.

Sverige har genom århundradena haft perioder då våld människor emellan varit omfattande. Under turbulenta skeenden i vår historia har våldet ökat i samhället. I modern tid bidrog utvecklingen av rättsstaten och bygget av folkhemmet till att vårt land blev tryggare. Därför var det grövre våldet på gatorna under 1900-talet fram till 1980 inte alls lika omfattande som idag. Invandringen var begränsad och de människor som kom hit kunde identifiera sig med Sverige och svenskarna. På några årtionden har detta förändrats.

Det talas mycket om främlingsfientlighet i samhällsdebatten. All fientlighet mellan människor måste givetvis motarbetas, men paradoxalt nog är invandrarnas våld mot svenskar betydligt mer vanligt än svenskarnas våld mot invandrare. Detta debatteras dessvärre inte.

Alla vet att den bild som många politiker vill förmedla om ett tryggt Göteborg inte stämmer. Situationen är på väg att bli ohållbar. Invandringen till Göteborg fortsätter och utanförskapet ökar och med detta gatuvåldet. De andra partierna i kommunfullmäktige har bevisligen inga vettiga verktyg för att vända utvecklingen.

Vi tror att ett drastiskt sänkt mottagande av asylsökande enligt den danska modellen är nödvändigt. För Göteborgs del innebär det att vi vill begränsa antalet asylsökande per år till högst hundra individer. I andra europeiska länder går man ifrån utopin om ett mångkulturellt samhälle. Vi anser att Sverige borde göra likadant. Med en striktare invandringspolitik kan de som kommer hit lättare assimileras. Utanförskapet minskar då och med den grova brottsligheten.

Mathias var en ung göteborgare med livet framför sig. Med rätt politik kan vi motverka det oprovocerade våld som Mathias föll offer för.

Jan Borsing, farbror till Mathias Borsing
Mikael Jansson, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna”

Kontakt

Mikael Jansson 070-740 71 21

SD Gbg 2009-05-29

Anna Johansson, Socialdemokratiskt kommunalråd med ansvar för integrationsfrågor kommenterar pressmeddelandet:

“Det är osmakligt att använda det i politiskt syfte” – Webradio

SR 2009-05-29

I januari 2009 gjorde hon själv detta utspel:

Rasism skrämmer Johansson

Bergsjöns stora andel invandrare gör att många göteborgare hellre vill bo i andra stadsdelar.

- Skrämmande att människor är så öppet rasistiska, säger Anna Johansson (S).

GP 2009-01-25

Det är alltså rasistiskt att vilja flytta från ett kriminellt ghetto.

Fröken Johansson är för övrigt dotter till stridbare kommunalrådet Göran Johansson i Göteborg.

Tidigare poster

Artikelsamling – Mattias Borsing




Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/05/30/mordade-mattias-borsings-farbror-och-sd-gbg-i-gemensamt-utspel-om-invandrarbegransning/

Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Jimmie Åkesson (sd): Jag är en fildelare


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gjorde igår ett utspel i fildelningsfrågan på debattsajten Newsmill.se.

“Jag är en fildelare”

Frågor om internetkommunikation har kommit att få en viktig roll inför det stundande EU-valet. De gamla partierna beskylls för okunskap och ointresse, vilket bland annat föranlett ökat stöd för Piratpartiet, i första hand bland unga män.

Jag är själv man, förhållandevis ung och förväntas således vara intresserad av dessa frågor. Och visst är jag det. Visserligen tillhör jag kanske inte den generation som fick internet och alla dess fantastiska möjligheter med bröstmjölken, men jag lever mitt liv med datorn som främsta redskap för de flesta sysslor. Hur ser jag på exempelvis fildelning?

Det är lika bra att erkänna det direkt: jag är en fildelare. Jag har under i stort sett hela mitt vuxna liv konsumerat stora mängder musik och film genom nedladdning via internet. Sedan det blev olagligt har detta naturligtvis upphört, även om spontanhämtning av någon enstaka låt har förekommit då och då. Jag tror knappast att jag är unik i detta. De flesta jag känner har ungefär samma förhållande till fildelning. Det är en folkrörelse, vilket förklarar frågans genomslagskraft inför ett val som annars inte röner något större intresse bland vanligt folk.

Delar av kultureliten beskyller oss fildelare för att stjäla. Jag har förståelse för den utgångspunkten, men jag tror att jag talar för de allra flesta av mina fildelarkollegor i allmogen när jag hävdar att det inte finns något ont uppsåt. Det är inte ovilja att betala för kultur som gör att vanliga, hederliga människor delar till exempel musik och film med varandra. Det handlar helt och hållet om tillgänglighet och service. Allt finns på internet, precis allt. Och det finns där man för tillfället vill ha det. Jag, och alldeles säkert många med mig, skulle vara beredda att betala bra för samma service och tillgänglighet, men hittills har vi tyvärr inte kunnat se något betalalternativ som svarar mot dessa krav. Ytterst står de stora film- och skivbolagen att skylla för detta, eftersom de visat på en ovilja att ta till sig ny teknik.

Internet ska vara fritt, heter det. Artister och upphovsmän ska få betalt, heter det också. Båda är viktiga principer, som måste kombineras för att frågan om fildelning ska få en lösning. Jag menar att det är direkt ansvarslöst att, som exempelvis Piratpartiet, bara hävda den ena principen och strunta i den andra. Deras utgångspunkt kommer i förlängningen att utarma den kulturella mångfalden, vilket drabbar oss alla, inte minst oss allätare som vill ha bredd och kvantitet.

Det som behövs är en hållbar modell, liknande det STIM-koncept vi har för musik. Personligen skulle jag mycket väl kunna tänka mig att betala någon hundralapp extra för bredbandet varje månad, om det skulle ge mig fri tillgång till den fantastiska kulturskatt som internet erbjuder. Eller varför inte lösa det direkt via skattsedeln? Piratpartiet och liknande, ansvarslösa krafter vill inte ge mig den möjligheten. De vill att vi ska fortsätta konsumera utan att ge producenterna betalt. En politik som i förlängningen riskerar att bli förödande för kulturen.

För vidare information:

Martin Kinnunen, Pressekreterare
Telefon:0736-72 85 56
E-post: martin.kinnunen@sverigedemokraterna.se

Newsdesk 2009-05-29




Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/05/30/jimmie-akesson-sd-jag-ar-en-fildelare/

Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Byt till SvD

Jag har många gånger kritiserat SvD. Jag har kritiserat dem hårt och jag kommer med all sannolikhet att göra det igen. Men deras demokratiska patos är definitivt större än DN:s just nu (och har varit så en längre tid). Med en ledarartikel där de tar avstånd från ALLT politiskt våld, även det som drabbar deras meningsmotståndare så tar de ledningen över DN med hästlängder menar jag.

Inte nog med att de tar avstånd och markerar från allt politiskt våld, de kritiserar också TT för deras motbjudande sätt att beskriva våld mot ett demokratiskt politiskt parti som enbart kontraproduktivt, inte principiellt förkastligt. SvD har också publicister som Sanna Rayman och Per Gudmundsson i sin medarbetarstab, publicister som förmodligen inte skulle få anställning på Henrik Brors DN, men det är, som alla förstår, en spekulation.

Här måste alla demokratiskt sinnade personer hjälpa till i den demokratiska processen och stödja den tidning som går i bräschen för åsikts och yttrandefrihet, de två grundpelarna i en demokrati. Ett sätt att visa sitt demokratiska patos är att byta prenumeration från DN (om man nu prenumererar på denna publikation) till SvD, samt tala om varför man byter tidning. Själv läser jag enbart tidningar på nätet. Jag sitter i princip uppkopplad all min fritid som jag spenderar hemma och att i det läget läsa en papperstidning verkar inte rimligt. Skulle jag tvingas åka kommunalt till mitt arbete (hemska tanke) skulle mitt val av tidning utan tvekan bli SvD i dag, trots att jag under hela min uppväxt är inskolad på DN. Ibland är traditioner till för att brytas, trots att man är socialkonservativ.

Till slut är jag förvånad att inte fler bloggare uppmärksammat denna artikel. Jag räknar till två Twingly-länkar denna morgon. Dåligt!

Länk SvD ledare politiskt våld


Ursprungsartikel:
http://robsten.blogspot.com/2009/05/byt-till-svd.html

Källa: Robsten blog (medlem)

Rosengårds pappor bryr sig inte om barnen



Rubriken på bloggposten är en sammanfattning av Sydsvenskans artikel idag:


"Herrgården

"Kom för att visa svenska myndigheter att vi bryr oss om Rosengård och våra barn". Kalthoum Saad delade ut sjuhundra lappar. Två mammor och sex pappor kom till mötet.
En basketboll studsar mot asfalten. Det är tidig fredagskväll på Herrgården. Kalthoum Saad knyter näven och utbrister:


– Det här är sista gången som jag engagerar mig på Rosengård!


Hon har ägnat fyra dagar åt att dela ut minst sjuhundra lappar. På lapparna stod:

"Hej alla pappor", för hon vände sig särskilt till pappor. "Kom för att visa svenska myndigheter att vi bryr oss om Rosengård och våra barn". Kalthoum Saad vill få slut på bränder och stenkastning.


– Jag vill att föräldrarna vaknar!


Nu står hon vid Rosengårdsskolans entré, klädd i grön- och vitprickig sommarklänning, och väntar på vuxna som inte dyker upp.


Tjugofem minuter efter utsatt tid kan mötet ändå börja. En liten församling är på plats i skolans aula:

Två mammor. Tre pappor (några ansluter under mötet, som mest är de sex). Tre stadsdelsvärdar. Två personer som jobbar med trygghetsfrågor på Rosengårds stadsdelsförvaltning. Två talare – socionomen Haider Al-Baseer och forskaren i pedagogik Laid Bouakaz.


Laid Bouakaz talar om "social schizofreni" och "identitetskamp"."



Läs hela artikeln i Sydsvenskan fredag 29 maj 2009:





Ursprungsartikel:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/05/rosengards-pappor-bryr-sig-inte-om.html

Källa: Muslimska friskolan (importerat inlägg)

CARL BILDT VILL FÖRSONAS MED DEN MUSLIMSKA VÄRLDEN


Menar Sarkozy att Carl Bildt har en skruv lös?


Jag undrar vad Carl Bildt menar med detta uttalande i franska tidningar? Det har dessutom retat upp Sarkozy så till den milda graden att han inställer sitt besök i Sverige under nästa vecka. Sarkozy är en mycket stark motståndare till ett Turkiskt medlemskap i EU.

Vad är det för brott västeuropa begått som Bildt vill att EU skall försonas med den "muslimska världen" genom att ge Turkiet medlemskap i EU. Jag anser att det är den muslimska världen som har en mängd brott som man borde erkänna och fördöma innan någon försoning är aktuell. Ett medlemsskap i EU är uteslutet om sunt förnuft får råda.

Turkiet borde först erkänna folkmordet på armenierna för snart 100 år sedan. Det är väl hög tid nu. Turkiet dödade 1-1,5 miljoner armenier men vägrar fortfarande erkänna detta brott mot mänskligheten och detta land anser Carl Bildt att EU skall försonas med.


Jag skäms över att jag en gång i tiden gillade Carl Bildt då jag tyckte att han var rak och ärlig. Idag är han dock lika korrumperad och maktgalen som många andra. Personligen tror jag Carl Bildt har en och endast en målsättning. Det är att bli FN:s generalsekreterare i framtiden.
Kurt Lundgren tog ju ofta upp den flygande utrikesministern Carl Bildt på sin blogg. För Carl Bildt far inte jorden runt en gång i månaden för Sveriges skull. Nej, han har andra mål med dessa resor, personliga mål!




Ursprungsartikel:
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/may/carl-bildt-vill-forsonas-med-den-muslimska-va.html

Källa: Thoralf Alfsson (importerat inlägg)

Eftersnack till integrationsdebatten i SvT

- Kön ringlade lång för alla som ville fortsätta argumentera och diskutera med integrationsminister Nyamko Sabuni efter Debatts sista sändning. Ni som ej sett Debatt den 21 maj kan se den på SvT play tom den 16 juni. Fria Nyheter, 2009-05-21 – Den ultimata integrationsdebatten Debatt – Den havererade integrationspolitiken Eftersnack till debatten med Nyamko Sabuni [...]


Ursprungsartikel:
http://frianyheter.wordpress.com/2009/05/29/eftersnack-till-den-integrationsdebatten-i-svt/

Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Eliasson vill göra det lättare få visum

Migrationsverkets generaldirektör har idag kommit ut med ett nytt pressmeddelande via migrationsverkets presstjänst: “I senaste numret av nyhetsbrevet ForUM som går till utlandsmyndigheterna uppmanar Eliasson att de ska pröva ansökningar om visum och andra tillstånd i andan av Migrationsverkets nya vision. Öppenhet är det ledord som ska gälla i prövningen. En stor andel av Sveriges befolkning har [...]


Ursprungsartikel:
http://frianyheter.wordpress.com/2009/05/29/eliasson-vill-gora-det-lattare-fa-visum/

Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Erik Almqvist i SVT intervju om missaheln utav en Vänsterpartist i Sundsvall


Posted in Okategoriserade



Ursprungsartikel:
http://antiism.wordpress.com/2009/05/29/erik-almqvist-intervjuad-om-missaheln-utav-en-vansterpartist-i-sundsvall/

Källa: 100% Antiism (importerat inlägg)