Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 31 maj 2009

35-åringen som påstod sig vara ett barn

Det kommer allt fler "ensamkommande barn" till Sverige. Det verkar vara rätt riskfritt och säkert, Migrationsverket har slutat att göra åldersutredningar.

"Jag vet inte om det beror på att dessa utredningar kostar för mycket eller att de är för osäkra. Resultatet är till synes i alla det att en massa skäggiga "barn", så gott som alltid män, givetvis utan id-handlingar, sitter i olika "hem" i väntan på att deras ärenden avgörs. Snabbare, och mer generöst än de vuxnas ärenden.

I ett fall togs ett beslut tagits i samråd med enhetschefen om att den sökande inte var ett barn. Fast han påstod det. Han hade grå stänk i håret, saknade en hel del tänder och han hade ett beteende som inget barn eller ungdom har. Han var uppskattningsvis cirka 35 år. Men lik förbannat protesterade han och hävdade att han måste bedömas som varande ett barn tills verket bevisat motsatsen. I hans land grånar håret snabbt, man tappar tänderna och man bli vuxen i förtid. Enligt honom. I många länder är en sjuttonåring inte ett barn utan redan en familjefar eller mor med ett antal barn. Men de "sjuttonåringar" som kommer hit klassas som ensamkommande barn. Och de har anpassat sina historier så som de vet att vi vill höra dem. Till exempel så här:

Dessa sökande är bara barn som inte vet någonting. De vet knappt vad de heter och de vet definivit inte vad deras föräldrar heter eller var de bodde. Antingen är de analfabeter eller också har de förträngt allt som de en gång visste, på grund av av att de bara var barn när allt hemskt hände, och således var de sårbara. Något hände alltså, och hela familjen sprang i väg åt olika håll Men som genom ett under träffade alltid dessa äldre barn en smugglare som undrade över varför de satt på gatan och så ledsna. Denne smugglare tog sedan barnen hem till sig, eftersom han hade ett så gott hjärta. Sedan betalade han deras resa till Sverige. Bara för att han tyckte att det var för hemskt att 17-åringar satt på gatan och grät och tiggde. Gud välsigne alla dessa smugglare i Iran, i Kongo, i Burundi, i Uganda , i Somalia etc."

Källa: Merit Wagers blogg

________________________________________________
Visst finns det gott om äldre tanter och gubbar som mer än gärna vill leva som tonåringar igen efter +50 men de flesta brukar ändå vakna upp till verkligheten. Denne 35-åring kanske led av den s.k. “gubbsjukan” så egentligen borde han väl få stanna av humanitära skäl eller???

Elisabeth





Ursprungsartikel:
http://www.klaric.se/archives/7415

Källa: Dragan med vänner (Medlem)

Inga kommentarer: