Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 14 september 2010

Vänsterextremister hotade SD-politiker vid bokbord

VALET 2010 Omkring 25 vänsterextremister från Revolutionära Fronten (RF) uppträdde såpass hotfullt och aggressivt mot tre sverigedemokratiska valarbetaer som höll bokbord på Hantverkargatan, att de tvingades packa ihop och avlägsna sig från platsen.

Det var vid 14-tiden i lördags som det hela inträffade. En av de tre sverigedemokraterna på plats var John Bergström som står som andranamn på kommunalvalslistan i Västerås. Han upplevde situationen som så hotfull att han enligt egen utsago fruktade för sitt liv, skriver VLT.se, som för övrigt benämner antagonisterna vid sina rätta namn, ”vänsterextremister”.

Revolutionära fronten (RF) är samma gruppering som stod bakom den brutala misshandeln förra året av Sverigedemokraternas förra pressekreterare Martin Kinnunen och hans sambo som bland annat slogs med knogjärn i huvudet så hon ådrog sig en hjärnskakning.

Omkring 20 poliser var på plats och bevakade vänsterextremisterna inne i centrala Västerås, skriver VLT.se. Enligt uppgifter på RF:s egen hemsida rörde det sig om 30-talet poliser.

John Bergström anser det vara fel att Sverigedemokraterna, som beviljats tillstånd att få stå på platsen, tvingades därifrån, men inte de hotfulla vänsterextremisterna.

Enligt polisen begick RF-medlemmarna inga brott och kunde därför inte avvisas. Det faktum att sverigedemokraterna kände sig hotade var inte tillräckliga skäl för ett polisingripande. Polisen omringade de tre SD-valarbetarna och eskorterade dem till säkerhet.

Mer om RF

VIDEO: Här attackerar vänsterextremisten SD på Linköpingsskolan
Misshandlade SD-politiker – får läsa vidare till sjuksköterska

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: