Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 21 september 2010

Sverigedemokraternas hemsida hackad

Dagen före valet har Sverigedemokraternas hemsida hackats.
-Det är olyckligt eftersom vi har många tidningsannonser ute just i dag, säger partiets pressekreterare Erik Almqvist.

Vid 13-tiden på lördagen, dagen före riksdagsvalet, pryddes partiets hemsida sverigedemokraterna.se av en bild på en tårta och texten ”the cake is a lie”.

Redan på fredagskvällen utsattes hemsidan för försök till överbelastningsattacker som misslyckades, enligt partiets pressekreterare Erik Almqvist.

-Vi jobbar för fullt på att lösa problemet men det är så många inblandade i de här attackerna att det är svårt att hålla jämna steg, säger Almqvist till svt.se.

Hackerattacken kommer olyckligt eftersom partiet har många tidningsannonser och webbannonser ute dagen innan valet som hänvisar till hemsidan, menar Almqvist:

-Det här påverkar vår förmåga att nå ut med vår politik. Dessutom förstår nog inte alla att den har blivit hackad och då kan de tro att vi är oseriösa. (SVT).

Många bloggar tycks också ha blivit hackade, dock endast SD-vänliga bloggar vad vi kan se (se tidigare inlägg).

Det ser ut att vara en samlad attack från en organisation med resurser -riktad mot ett demokratiskt parti som deltar i det svenska valet.
Desperationen, och enigheten är nu så stor i den härskande klassen,  att vi kan vänta oss vad som helst under valprocessen och rösträkningen.

//Elfyma+
Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (medlem)

Inga kommentarer: