Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 23 september 2010

Somalisk isla(m)ist mer populär än Reinfeldt

Göteborgsmoderaternas toppnamn och nya stjärnskott, Abdirizak Waberi, lyckades kamma hem 772 personröster från Göteborgarna i riksdagsvalet. Partiledaren Fredrik Reinfeldt lyckades i samma valkrets endast kamma hem 576 personröster. Siffrorna är nu klara efter Valmyndighetens ”onsdagsräkning” då bland annat alla personröster räknats samman. Nu tar den somaliska islamisten plats i riksdagen och kommer bland annat ta upp frågan om hur det svenska samhället bättre ska kunna anpassas till islam.

Abdirizak Waberi är rektor för den muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg. En skattefinansierad skola som har två timmars imam-ledd islamundervisning i veckan. Bland annat undervisas eleverna på skolan om att en man har rätt att ta fyra hustrur. Waberi har även gjort sig känd för att utifrån Koranen försvara mäns rätt att slå sin fru.

Trots att det rör sig om en muslimsk skola fick Sverigedemokraterna 2% av rösterna i skolvalet på skolan. Det var mer än vad Centerpartiet fick, som inte lyckades få några röster alls.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: