Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 24 september 2010

Perspektiv på avhoppet i Gällivare


Under morgonens nyhetssändningar så pumpades nyheten ut gång på gång att en representant för SD som kommit in i fullmäktige hoppat av "efter att ha läst partiprogrammet" och deklarerat att "invandrarna är mina vänner". Nu står samma nyhet i DN och avhoppet slås upp stort i media. När över 20 miljöpartister lämnade Miljöpartiet i Botkyrka blev rubrikerna mindre.

Vi var nog många som anade ugglor i mossen när vi hörde nyheten i morse, speciellt därför att bilden av SD som partiprogrammet ger måste betecknas som en oerhört mild och skön vårvind jämfört med den besinningslösa smutskastningskampanj som drivit mot partiet de senaste veckorna. Skall man hoppa av gör man det inte när man läser partiprogrammet utan när man läser de kolsvarta tidningsrubrikerna. Så här står det i DN.

Beslutet att gå med i SD var inte helt genomtänkt, tillstår han nu.

– Jag har fått ett väldigt dåligt bemötande. En socialdemokrat ville inte ta mig i handen och sa att det är risk att man får smutsiga händer, säger han.

Vi anar att personen pressats så hårt att han känt sig tvingad att hoppa av sitt uppdrag. Efter en del telefonsamtal med personer uppe i vårt nordliga hörn så bekräftas misstankarna. Socialdemokraterna har en oerhört tung och stor dominans uppe Norrbotten och man utmanar dem inte ostraffat. Begrepp som demokrati och åsiktsfrihet är enligt utsagor från medlemmar i Norrbotten om möjligt ännu luddigare än i övriga Sverige, vilket inte säger lite dessa dagar. Så här står det i vidare i artikeln.

Gerhardsson är sannolikt den första SD-kandidaten som fick plats i kommunfullmäktige att hoppa av. Högst troligt är att han inte blir den sista; avhopp inom SD är betydligt vanligare än inom andra partier.

Ja, så är det och det är precis det mediala och politiska etablissemanget arbetar på. I själva verket kan antalet avhopp vara en mätare på hur bra och hårt journalisterna arbetar och hur hårt övriga politiker kan mobba de sverigedemokratiska ledamöterna.

Reinfeldt visade vägen när han sade något om "tång". Tänk er att en grundskoleelev uttryckte sig om en annan elev på samma sätt som Reinfeldt uttryckte sig om ett annat demokratiskt parti som just nu är invalt i Sveriges riksdag av vår valmanskår. Det ger lite perspektiv på den nivå vi numera rör oss i när det gäller det politiska debattklimatet i vårt land. Känner man sedan på sig att man gått på lite för hårt och att metoderna kan börja få lite för många människor att börja fundera, kör man esset i skjortärmen, "sverigedemokraterna älskar att spela martyrer". Överför man också denna taktik till skolgården blir det riktigt, riktigt otrevligt.

Länk DNUrsprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: