Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 22 september 2010

Propagandan byter karaktär intervju med Kent Ekeroth (SD)

SD-HATET I och med att Sverigedemokraterna tagit sig in i Sveriges riksdag byter gammelmedias propaganda karaktär. Innan valet fanns – skulle det visa sig – ändå en viss slags återhållsamhet. Nu har samtliga spärrar brustit totalt och hetsjakten är i full gång.

Knappt hade valet hunnit avgöras innan media trappade upp hetsen mot SD ytterligare. Kvällspressen svämmar nu över av artiklar där epitet som ”rasister” och ”främlingsfientliga” förekommer i var och varannan mening. För att inte tala om de ständiga nazistreferenserna. Extra fult är att spela på invandrares påstådda rädsla för att de alla nu ska kastas ut ur Sverige – något som media enbart har sig själva att klandra för då gemene man tyvärr verkar ha svalt den förljugna bild av SD som pumpats ut under hela valrörelsen och nu kulminerar i en hetsjakt utan dess like.

Ett fenomen som bara kan förklaras antingen genom människors totala okunskap om SD och dess politik i samband med att gå på medias svartmålning eller en total intellektuell härdsmälta bland såväl politiker som journalister som med näbbar och klor kämpat för att hålla SD utanför deras egna finrum och nu misslyckats med det och på det här sättet vill ”ge igen”. Folket har sagt nej till konsensuspolitiken. I den närmast fascistiskt mediala förföljelsen talas det om ett hat. Frågan är om det inte snarare är media som står för just det där hatet – ett förhållningssätt som utmålar sverigedemokrater som legitima mål.

Kent Ekeroth (SD) försökte igår att ställa några av dessa missuppfattningar tillrätta på sin blogg. Vi ställde några frågor till honom direkt om denna högst bisarra situation:

Media svämmas just nu över av grova övertramp där ni konsekvent kallas både rasister och framlingsfientliga. Står SD för rasism?

SD har varit väldigt tydliga att vi är för en öppen svenskhet, d.v.s. det handlar om att anpassa sig till Sverige och därmed på sikt bli svensk. Det innebär att alla, oavsett hudfärg eller hårfärg och så vidare, kan bli svenska. Vi har flera företrädare med utländsk bakgrund, t.ex. från Iran, f.d. Jugoslavien och Filippinerna som med all önskvärd tydlighet visar att sådana anklagelser mot oss faller platt.

En annan vinkel som media nu kör med är att invandrare skulle vara rädda för att bli utkastade ur landet. Ska planen och båtarna nu fyllas med landets samtliga invandrare och transporteras bort?

Återigen en totalt grundlös anklagelse som media medvetet skriver för att försöka cementera denna felaktiga bild av SD. Ingen kommer bli ”utkastad”. Det vi vill göra är att minska nyinvandringen med 90%. De som redan är svenska medborgare är självfallet exakt lika inför lagen. Ambitionen är att invandrare tar seden dit de kommer och anpassar sig till deras nya svenska samhälle. Vi har redan idag många sådana invandrare som lyckats med detta, varav flera som idag är aktiva i vårt parti. Det visar att den assimileringspolitik som bedrevs fram till 60- och 70-talet kan fungera om man har en restriktiv invandring. En sådan politik skulle vara bättre för alla, svenskar såväl som för invandrare.

Hur har medias retorik förändrats sedan valsiffrorna blev ett faktum?

De har släppt tyglarna och försöker nu i massiva kampanjer att svartmåla SD på alla möjliga sätt. Syftet verkar vara att skrämma väljarna till att tro att SD är något vi inte är.

Hur ser du personligen på medias hetsjakt på SD och dess företrädare?

Jag tycker det är oerhört lågt att så medvetet gå ut och ge en totalt felaktig bild av vad Sverigedemokraterna står för. Syftet är, som jag nämnde ovan, att skrämma väljarna. Men när riksdagsarbetet börjar kommer folk se att SD är ett seriöst, ansvarstagande och professionellt parti med syfte att kommer till rätta med de problem som Sverige har idag och som etablissemanget skapat.

Varför tror du att så många gått på medias förljugna bild av SD som ett rasistiskt parti och inte själva gått igenom valmanifestet för att bilda sig en egen uppfattning?

En stor rubrik i en av Sveriges största tidningar är ju mycket mer tillgänglig än vad våra politiska program är eftersom media når ut till alla snabbt, effektivt och på ett ofta förenklat sätt. Detta i samband med att alla svenska tidningar och TV-kanaler är öppet SD-fientliga gör det knappast lättare för oss att nå ut med vårt budskap när gammelmedia hela tiden filtrerar och vinklar vad vi säger till vår nackdel.

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: