Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 5 september 2010

Omfattande valsabotage mot Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna uppgav igår i ett pressmeddelande att man på endast två dagar tagit emot över hundra anmälda fall av valfusk eller valsabotage mot partiet. Anmälningarna skickas av anonyma tipsare till en särskild e-postadress som partiet ordnat med inför valet. E-postadressen skapades i samband med att förtidsröstningen påbörjades den 1:a september.

I inte mindre än 34 inrapporterade fall ska valförrättare ha vägrat tillhandahålla Sverigdemokraternas valsedlar till väljare i vallokalen. I några vallokaler hade Sverigedemokraternas valsedlar placerats på annan plats än övriga valsedlar, något som gjort att sverigedemokratiska väljare tvingats att antingen röja sin lagstadgade valhemlighet eller avstå från att rösta på Sverigedemokraterna. I andra fall har valsedlar stulits från vallokaler och i något fall har valsedlar från Socialdemokraterna blandats med Sverigdemokraternas i syfte att lura väljaren att av misstag rösta på Mona Sahlin.

Sverigedemokraterna har anmält händelserna till Valmyndigheten som i sin tur tagit kontakt med kommuner och valförrättare samt informerat dem om vikten av att valet sköts på ett demokratiskt och riktigt sätt.

Över en tredjedel av de röstande i årets riksdagsval beräknas rösta genom förtidsröstning innan valdagen den 19:e september.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: