Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 18 september 2010

Om sanningen inte är pk så kan man väl ändå inte låtsas som om den inte finns?

Återigen berättar en migga, återigen bryr sig med mycket stor sannolikhet ingen ansvarig om vad som berättas. Det är lättare att stå kvar med huvudet i sanden. OBS! Förkortningsförklaringar efter texten.

En passlös ”flykting” från Iran kan när som helst använda sitt svenska RD för att åka till Turkiet, ett semesterland. Väl där kan hon plocka fram sitt iranska pass och åka hem till Iran för att förlänga passet och träffa sina anhöriga som hotat att hedersmörda henne, vilket ju var anledningen till att hon beviljades flyktingstatus i Sverige. Och sedan kan hon åka med sitt iranska pass tillbaka till Turkiet, plocka fram det svenska resedokumentet med instämplat PUT och åka till Sverige igen.

Det finns också hur många ”eritreaner” som helst som efter att de beviljats PUT, reser hem till sitt hemland (som är Etiopien, inte Eritrea), med svenska FP eller RD , för att där förlänga sina etiopiska pass. Som de ju inte hade, eftersom de var eritreaner…

Mina kommentarer: Jag förstår absolut inte hur det, som miggan berättar om kan och får fortgå!? Är folk döva, blinda, förlamade och halvdöda? Varför ser svenskarna mellan fingrarna, varför orkar de inte ta tag i de utbredda asylbedrägerierna?

Media har i åratal underlåtit att rapportera om mycket av vad miggorna berättar om på denna blogg och har därmed lurat folket – och kanske också regeringen (s0m dock borde ha bättre pejl). Vilket är den visionäre MIG-generaldirektörens ansvar? Vilken är hans skuld till att det ser ut som det gör? Och hur ser, längst ut i kedjan, enskilda miggors ansvar och skuld ut?

Jag måste säga – oavsett om det är ”pk” eller inte – att jag inte av mina skatter vill betala för asylfusk och -bedrägeri! Och att det redan under många år varit dags att sluta låtsas om ingenting och bara låta allt rulla på. Varför accepterar regeringen år ut och år in att asylområdet, genom Migrationsverket, missköts så gruvligt? Inte undra på att SD skördar framgångar… Det tråkiga är att allt detta stänker av sig också på dem, som har verkliga behov av skydd i Sverige och det är hemskt.

Förkortningsförklaringar:
PUT = Permanent uppehållstillstånd
FP = Främlingspass
RD = resedokument

För fler ord-och begreppsförklaringar på asylområdet, läs här.
Ursprungsartikel
Källa: Merith Wager (importerat inlägg)

Inga kommentarer: