Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 6 september 2010

Ny snyftartikel om illegala invandrare som skall utvisas

UMEÅ Politiskt Inkorrekt kunde i förrgår berätta om den utvisningshotade familjen i Umeå som levt som illegala invandrare i fyra år. Tidningen Västerbottenskuriren skrev en snyftartikel om faktumet att familjen uttömt alla möjligheter till överklagan och nu skulle skickas till Danmark, vilket verkade uppröra den politiskt korrekta journalisten alldeles oerhört.

Nu tar man nya tag i samma anda, men denna gång är det dottern Zara som får agera alibi för snyftet. På barnkliniken i Umeå menar man att Zara är ”dödsdömd” om hon skickas till Danmark. I och med att familjen är illegala invandrare har barnkliniken behandlat Zara ”undercover” för att hon ska kunna få den vård hon är i stort behov av. Barnpsykologen Marie Johansson har under två års tid hjälpt Zara.

Zara är en flicka med mycket stora behov, jag har aldrig sett en flicka med så stora behov. Hon har en utvecklingsstörning och har inget eget språk. Hon har också en anknytningsstörning och behöver både medicinska habiliteringsinsatser och barnpsykologiska insatser. Hon är i stort behov av professionell vård, säger Marie Johansson på barnkliniken som fått familjens tillstånd att uttala sig i fallet.

Men längre fram i artikeln framkommer det att den adekvata ”vård” som Zara egentligen behöver är att få vara hos sin mormor eftersom hennes egen mamma uppges inte kunna ta hand om barnen. Mormodern har sedan tidigare uppehållstillstånd i Sverige, och hela upplägget som presenteras i tidningen går endast ut på att det är uppehållstillstånd för hela familjen som krävs.

Påståenden om Zaras snabbt förestående död om hon inte får stanna i Sverige är samtidigt en skymf mot dansk sjukvård när det insinueras att flickan inte skulle kunna erbjudas samma nivå på vård som i Sverige. Men det är ju egentligen en bisak i sammanhanger eftersom det allenast saliggörande uppehållstillståndet anses kunna bota flickan. Jämför gärna med det snabba ”tillfrisknandet” hos ”apatiska” barn som sker så fort dundermedicinen PUT ges i lämpliga doser…

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: