Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 9 september 2010

Norge har en mindre human asylpolitik

VÄNSTERTOMTE I norsk press hävdar den rabiata flyktingkramaren och vänsterpartisten Kalle Larsson att Norge bedriver en avsevärt mindre human flyktingpolitik än Sverige. Anledningen är den för landet glädjande nedgången i antal asylansökningar. Minskningen har hittills år  varit 46 procent. Samtidigt visar prognoserna att Sverige öppnar svängdörrarna för mer än tre gånger så många asylsökande som Norge. Larsson hävdar att detta beror på att landet inte lever upp till internationella åtaganden och att Sverige är mycket bättre på det.

Den norske ministern Knut Storberget från Arbeiderpartiet är mycket nöjd med hur de norska signalerna till omvärlden om en åstramad flyktingpolitik har gått fram. Samtidigt är migrationsminister Tobias Billström inte lika förtjust. Han tycker att flyktingmottagning inom EU- och Schengenområdet skall likriktas så att samtliga länder inom det samarbetet skall ta emot lika många.

Hittills i år har Norge returnerat 6 000 asylsökande till deras ursprungsländer, och minister Storberget menar att det för närvarande är ”utsiktslöst” att söka asyl i Norge. Men den fanatiska Sverigehataren Kalle Larsson är av en annan åsikt. Han är mycket glad för att det kommer så otroligt många fler asylsökande till Sverige och är mycket kritisk till att Norge och Danmark i första hand tänker på det egna landets välbefinnande istället för att praktisera vidöppna gränser som Sverige gör.

Larsson hävdar alltså att Norge inte fullföljer sina internationella åtaganden, men att Sverige gör det. Sanningen är den omvända. De internationella överenskommelser som finns på flyktingområdet har både Norge och Sverige ratificierat, men sedan har Sverige via lagstiftning utökat flyktingbegreppet till att snart sagt gälla i princip allt som lyckas ta sig över gränsen. Det misstaget har inte Norge och Danmark gjort.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: