Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 9 september 2010

Fräcka åldringsrånare gripna

ÅLDRINGSBROTT I måndags kunde polisen i Göteborg gripa tre fräcka åldringsrånare på bar gärning när de var i färd med att stjäla värdeföremål från en 99-årig kvinna. Trion – en 37-årig kvinna och en 19-årig och en 36-årig man – lurade sig in hos kvinnan i hennes villa på Fjällbogatan. De körde ett trick som de sannolikt använt sig av på andra ställen i landet.

En av dem knackade på hos kvinnan och utgav sig för att komma från hemtjänsten eller vårdcentralen. Personen var där för att smörja händerna och fötterna på den gamla damen. Samtidigt smög de två kumpanerna in och sökte igenom huset efter guld och värdesaker. Men en vaksam granne insåg att allt inte stod rätt till. Hon hade sett männen och kvinnan när de positionerat sig vid ytterdörren och vid en sidodörr. Polisen larmades. Kvinnan och de två männen var fortfarande kvar inne i huset när den första polispatrullen anlände till platsen.

De tre personerna försökte få det att framstå som det mest naturliga sak i världen – men de hade den här äldre kvinnans värdesaker på sig, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Alla tre greps av polisen och deras bil togs i beslag.

På en av de gripna hittades också en lista där namn och adress till flera äldre personer stod uppskrivna. Aven den 99-åriga kvinnan fanns med på listan. Några av namnen var överstrukna vilket gör att polisen hoppas att flera åldringsbrott kan vara på väg att klaras upp.

Den gripna trion misstänks också för ett i princip helt identiskt brott tidigare under dagen då en 96-årig kvinna råkade ut för brottslingar med exakt likadant modus operandi. Bilden på de gripna är pixlad, men inte bättre än att man kan dra sina egna slutsater om dessa brottslingars härkomst.

GT/Expressen
Aftonbladet

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: