Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 25 september 2010

Jan Helin: Etnisk separatism inte så upprörande

I en bloggkommentar skriver signaturen Leif på Jan Helins blogg:

Jag vet inte vilken planet redaktören bor på. Själv bor jag i ett område med många invandrare och det är allt annat än sörgårdsidyll det vill jag lova. [...] Jag erbjuder redaktören att byta boende med mig en månad, antar att han bor i innerstan eller ett ”svenskt” villaområde.

Jan Helin är inte så sugen på erbjudandet, och svarar såhär:

Hej Leif. Jag bor i ett villaområde [Äppelviken i Bromma, Fria Tiders anmärkning] som är lika homogent som de enklaver du beskriver. Vi hålls ihop av att vi jobbar mycket, lägger sjuka pengar på bilar och resor, har fina trädgårdar som vi inte hinner sköta och kan varenda avsnitt av Solsidan. Det är vanligt i hela världen att människor som är lika vill bo nära varandra. Och ofta är det saker som jobb och intressen som gör att man gillar varandra. En del gillar bara de som är av samma etnicitet som en själv. Jag är inte så upprörd över det. Jag är upprörd över de som menar att just deras svenskhet måste gälla för alla. Så menar till exempel Sverigedemokraterna. Därför gillar jag olika.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

1 kommentar:

Rakborsten sa...

Jan Helin bor i Äppelviken. Ett rikemansområde med bara vita människor såklart.

På arbetstid är dock Jan Helin FÖR det mångkulturella samhället. Och han propagerar om och om igen för att det är den rätta melodin.
Nu senast med "Vi gillar olika".

Jan Helin gillar olika...så länge han får arbeta lika och bo lika....

Inte bara där Helin bor är det bara homogent vitt. Det är samma på hans arbetsplats Aftonbladet (Krönikör Martin borträknad).

Jag gillar olika...haha....och svenskarna tuggar i sig det, och sväljer...medans Jan går hem till sitt homogena bostadsområde.

RB

......

http://4.bp.blogspot.com/_1AvlfTOFWHk/TKNA0sYQfDI/AAAAAAAABao/9ddcPzNFQz0/s1600/jGGsi.jpg