Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 8 september 2010

Islamolog-Muslimer är ingen folkgrupp

Expressen har låtit följa Sverigedemokraterna i årets valrörelse under fyra dagar.

Sverigedemokraternas valrörelse omgärdas av smusslande. Konferenser hålls hemliga. Torgmöten annonseras inte i förväg. Få sympatisörer vill berätta vad de heter och vad deras ståndpunkter är.

Eftersom partiets hållning när det gäller invandring och islam är kontroversiell finns rädsla för repressalier. När Jimmie Åkesson talar i Jönköping ligger polisens spanare med kikare på taket mitt emot.
Expressens Lars Lindström och Robban Andersson har följt Sverigedemokraternas valarbete i fyra dagar för att beskriva valarbetet, stämningen och skamfaktorn.

Läser man artikeln som publicerats i Expressen kan man läsa något intressant där islamologen Jan Hjärpe uttalar sig och säger att muslimer inte är någon ”folkgrupp”. Jan Hjärpe som ofta anlitas som expert i mainstream media är professor emeritus i islamologi vid Lunds universitet, han är föga förvånande starkt kritisk till beskrivningen av muslimer som Sverigedemokraterna gör.

När Expressen ringer upp säger han:

- Hela idén är så fullständigt uppåt väggarna galen. De tar enskildheter, gör ett mönster av enskildheter och generaliserar det. De utgår från att muslimer är en folkgrupp, när det i själva verket är bortåt hundra nationaliteter och ännu fler etniciteter.

Artikeln i Expressen kan ej kommenteras.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: