Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 24 september 2010

Hetskampanjen har gett resultat


Den exempellösa hetskampanj mot Sverigedemokrater som pågått under valrörelsen och direkt efter denna, har tydligen gett effekt. Just nu (21-09, kl. 6.35) ligger Sverigedemokraternas hemsida nere igen. Det är alldeles uppenbart återkommande hackerattacker som riktas upprepade gånger mot just SD:s hemsidor. Tydligen har några personer lyckats hacka SD:s hemsida och lyckats komma över delar av ett register över personer som visat intresse för SD. Dessa personer hängs nu ut på nätet med namn och adress. 


Efter den demonstration mot SD som lockade 5000 personer på Sergels torg så blev en man knivskuren på Södermalm då gärningsmännen trodde att han var Sverigedemokrat. Vi har alltså ett politiskt klimat där människor blir knivskurna bara för att de misstänks vara medlemmar i ett politiskt riksdagsparti. Så här står det i SvD om dådet på Södermalm.


Det var tydligen något gäng som hållit sig därvid och av någon anledning trodde man att den här mannen tillhörde Sverigedemokraterna, men det gjorde han ju inte, och gav sig på honom, säger Håkan Westin, befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral


Vi har historiskt haft väldigt lite politiskt våld i vårt land och en demokratisk stämning har dominerat under mycket lång tid. Det har dock förekommit politiskt våld i vårt land, både historiskt och i modern tid, men dessa dåd kan snarast betraktas som undantag. Den besinningslösa mediekampanj som drivits mot SD under den senaste tiden gör att förvirrade unga män och kvinnor kan känna ett stöd från etablissemanget för rena våldsdåd.


En annan effekt av den senaste tidens hetskampanj mot SD är att människor som inte har svenska som modermål inte uppfattar några som helst nyanser (i den mån det finns några sådana överhuvudtaget) i debatten och kampanjen. Den kampanj som redan från början är ytterst onyanserad uppfattas för människor med bristande språkkunskaper ännu grövre och då blir steget för utövande av politiskt våld kortare. 


Ansvaret faller tungt på det mediala och politiska etablissemang som initierad den senaste tiden onyanserade och hetsiga kampanj mot SD. Kampanjen "Vi gillar olika" är egentligen ren lögn. Vårt mediala och politiska etablissemang har visat att åsiktsmässigt så lyder devisen "vi gillar lika".

Länk SvD knivdåd

Länk DN hackerattack



Ursprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: