Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 16 september 2010

Genmäle från SD på SvD-artikel

SVERIGEDEMOKRATERNA Igår publicerade Svenska Dagbladet en artikel skriven av två danska debattörer, Fathi El-Abed, debattör och medstiftare av föreningen Demokratiska muslimer samt Rune Engelbreth Larsen kommentator i Politiken, idéhistoriker och styrelsemedlem i European Network Against Racism. SD har skickat in ett genmäle, men eftersom nästan inget från Sverigedemokraterna numera publiceras i de stora tidningarna upplåter vi  istället gärna plats på PI för detta genmäle.

Också hos oss är demonisering vardag

Två danska debattörer, Fathi El-Abed, debattör och medstiftare av föreningen Demokratiska muslimer samt Rune Engelbreth Larsen kommentator i Politiken, idéhistoriker och styrelsemedlem i European Network Against Racism har i en SvD-artikel pekat på hur debatt och samhällsklimatet förändrats i Danmark efter att Dansk Folkeparti vunnit stora framgångar i vårt sydliga grannland.

De två danska debattörerna pekar på att Dansk Folkeparti försökt påverka det svenska valet, detta tar de som intäkt att själva skriva artikeln i SvD. Ytterligare en artikel i våra stora svenska tidningar som publicerat hundtals artiklar av olika dignitet och partifärg (ibland ingen alls) som försökt smutskasta SD och skrämma folk från att rösta på ett uppstickarparti med betydligt mindre resurser än de övriga nuvarande riksdagspartierna. Det mediala klimatet kan snarast beskrivas som att bibelns David kämpar mot sju Goliat. I detta läge känner sig alltså de två danska debattörerna nödsakade att publicera sig i SvD p.g.a. att Pia Kjærsgaard gjorde ett kort besök i vårt land.

I artikeln skriver de två författarna om hur grupper blivit utpekade och ”demoniserade” i Danmark, detta efter Dansk Folkepartis framgångar. Jag vet inte hur samhällsdebatten gått i Danmark, men det SD vill är att införa en betydligt striktare immigrationspolitik. Dessutom vill SD inte låta enskilda etniska eller religiösa grupper styra vårt samhälle i en, för folkmajoriteten, icke önskvärd riktning. Detta måste vara fullt tillåtet i ett demokratiskt land, i annat fall är det inte demokratiskt. På tal om demonisering skriver de två debattörerna så här.

Vi är helt enkelt bekymrade över att Sverige kan komma att upp-leva samma demonisering av minoriteter och en förråelse av den politiska kulturen som Danmark har varit utsatt för.

Förutom att man förundras över hur god svenska de danska debattörerna verkar prestera, så vet vi i SD verkligen vad ”demonisering” innebär. Vi har demoniseras systematiskt under decennier i vårt land och kallats för allt mellan himmel och jord, ofta med epitet innehållande bokstaven ”Z”. När människor träffat Sverigedemokrater har de nästintill tappat hakan av pur förvåning då de inte upptäckt de förväntade hornen och bockfötterna på representanten.

Också i vårt land har en ”förråelse” av den politiska kulturen skett. En ung entusiastisk sverigedemokrat blev överfallen av två knivbeväpnade ligister, som skar in ett hakkors i pannan på den unge pojken. Några dagar efter händelsen så höll vår statsminister ett tal med innebörden att sverigedemokrater har sig själva att skylla. Det var med stor sorg vi betraktade detta absoluta lågvattenmärke för vår demokrati.

Sverigedemokraternas pressavdelning

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: