Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 16 september 2010

Bara för att det anses icke pk att tala om dem, så försvinner ju inte bedrägerierna och missbruket av asylrätten!

En migga skriver en fortsättning på sitt tidigare inlägg (läs det först!):

Jag är så less på att lyssna på personer från Iran som säger sig ha varit med på demonstrationerna för över ett år sedan och som nu kommer till Sverige och säger sig ha asylbehov. De påstår att ”det är nämligen så här att först nu har regimens hantlangare gått igenom varenda film från varenda demonstration som hölls förra året med anledning av presidentvalet och  därför har de också lyckats identifiera så gott som varje person som gick där.”

Jag kan inte begripa hur man skulle kunna identifiera en person på en film. Bara i Teheran bor det typ 15 miljoner människor och det var åtskilliga miljoner av dem som deltog i dessa demonstrationer. Så, i Iran måste man först ha rekryterat en otrolig massa folk som filmade varenda människa som under flera veckor  var ute och demonstrerade och sedan också ha rekryterat en oändlig mängd människor för att titta på filmerna och förstora varje enskilt ansikte som de ser, för att därefter gå till passmydigheten och jämföra bilderna med varje person som har pass… Var och en förstår väl att resonemanget är orimligt.

Jag har också varit med om att iranier – och även personer av andra nationaliteter – lyckats dupera MIG och lurat till sig flyktingstatus och sedan åkt hem, med sina egna hemlandspass (som de då plötsligt har hittat). Ett vanligt fenomen som alltför sällan leder till någon åtgärd från svensk sida, trots att det finns anvisningar i utlänningslagen om att uppehållstillstånd som fåtts på falska grunder ska dras in. Det har så gott som alltid varit någon släkting som tipsat Migrationsverket. Typ:

”Personen X som så snabbt fick flyktingstatus hos er heter egentligen Y. Han åkte på sitt hemlandspass till det europeiska landet X för att förlänga sitt uppehållstillstånd och sedan åkte han till hemlandet för att hälsa på.”

Missbruket av asylrätten borde stoppas!

Hur länge ska myndigheterna men också regeringen och oppositionspartierna blunda för alla dessa uppgifter från personer med insyn? Bara för att det anses ”icke pk” att tala om dem, så försvinner ju inte bedrägerierna och missbruket av asylrätten! Dra upp huvudena ur sanden, ni som blundar för dessa brott!
Ursprungsartikel
Källa: Merith Wager (importerat inlägg)

Inga kommentarer: