Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 1 september 2010

Faller fritt

Det är ca tre veckor kvar till valet. Den 19 september så kommer Sverige att förändras. På många sätt. En del saker kommer bli bättre, andra saker sämre. I det stora hela, så spelar det nog egentligen ingen roll. Det är politikernas lekplats just nu. Det är bara för oss vanliga dödliga att hänga med.

I dagarna är det väldigt synd om Mona Sahlin och Socialdemokraterna. Det verkar som de är inne i en ”svacka” eller som vi skulle kalla det, ett fritt fall! En av våra medarbetare sa för ett tag sedan att S troligtvis kommer hamna långt under 30%, kanske till och med närmare 25% till valet. Vi andra skrattade gott åt honom, men jäklars. Det verkar som om han kommer att få rätt.

Mona fel person

När ska man inom partiet förstå att Mona är fel person att driva partiet? När ska man inom Socialdemokratin inse att den svenska så kallade svenska arbetande socialismen med en välfärdstanke  är död. De borde de väl själva egentligen förstå, då de numera strävar efter att införa det klassamhälle med pigor och tjänstesamhälle, man så tidigare föraktat och spottat över. Men icke, istället så hyllar man detta på sitt egna sätt. Fantastiskt roligt och väldigt dumt.

Det är inte bara vanliga dödliga medborgare som visar sitt missnöje med Mona och partiet. Även de gamla rävarna anmärker nu på Mona. Vilken udda situation. Har det någonsin tidigare hänt att man så nära valet gnällt så öppet kring en ledare för S?

För att vara lite korrekt och passa in i samtiden, så måste ju kritiken emot Mona bero på att hon är kvinna och de  som klagar är  feta äldre vita män som kritiserar henne. Således är kritiken emot henne inte att ta på allvar. Det är bara lite könshat. (Genuspoäng åt valaffisch.se ;-) )

Lever på gamla meriter

Man lever på gamla meriter inom Socialdemokraterna. Vilket är fruktansvärt idiotiskt. Det vore lite som att försöka hylla Hitler idag, för att han minsann satsade på Infrastrukturen och skapade en stark industri. För det var väl bra att han fixade jobb och välfärd? Det är bara snurrigt allting.

Ja, Socialdemokraterna har gett mycket bra till landet och dess medborgare. För vääääääldigt länge sedan. Men den utopin och det samhällsexperimentet är dött sedan länge. Ett tips till Mona och alla inom S, vore att kliva ner från de höga hästarna, och svälja lite av den pompösa självgodheten, våga vara lite häftiga och prova leva i den vanliga verkligheten.

Fast Mona är väl nästan lite vanlig ändå. Hon sköter städningen själv, utan piga och avdrag. Vi från valaffisch säger grattis.

Våra politiker verkar inte vilja förstå att deras idéer påverkar samhället och oss människor. Sen blir de jätteförvånade över att deras politik lämnar spår i samhället. Allra helst då de inte får de effekter de hade önskat eller förutsätt.

SD utanför riksdagen?

En liten (klen) tröst till Mona och alla de andra. Enligt Skop, så hamnar SD återigen utanför riksdagen. Själva så skrattar vi åt detta. Kan inte media ta och bestämma sig, det finns ingen konsekvens i dessa mätningar eller analyser när det gäller SD längre. Det känns som om man har panik inom media då det gäller SD.

Media har en märklig inställning till SD. Vi på valaffisch vill kalla det för censur. Vilket många andra med verkar tycka. Hur kan man i ett demokratiskt land, där så många säger sig vilja stå upp för demokrati, den fria tanken och valet, i samma mening säga att man måste förbjuda ett parti och deras budskap? Har folket, våra politiker och media helt glömt bort vad en demokrati är, eller iallfall borde vara?

De sk Gammelmedia dissar så gärna allt rörande SD, och finns det en undersökning som antyder om sämre siffror, kallas det för raset bland väljare och det ska brännas ut på ett löp. Vänsterbloggare skriker av lycka. Men gladast är nog egentligen bara SD. För varje gång de får utrymme så ökar stödet för dem. Ändå envisas man med att säga tvärtom. Vi förstår inte detta längre.

Studerar man dock siffror online, så får man en helt annan bild. SD har stadigt ökat, och det är människor under 30 som gärna ser SD med i politiken.

Betyder detta då att de flesta män upp till 30 års ålder är rasister? Knappast. Det visar bara på att de yngre människorna har en mognare inställning till demokratin, än vad många från den vrålande 68-falangen har. De som idag närmar sig 30 strecket, är inte rädda för SD, då man har redskap och intellektuell närvaro att faktiskt argumentera med SD. Vilket däremot 68-falangen har svårigheter med. Istället demoniserar man precis alla rörande SD. Man agerar lite på samma sätt som den statsstyrda media gjorde i Nazityskland mot judarna, eller emot andra grupper man inte gillade, man skapade monster. Monster får man nämligen förfölja och ljuga kring. De är ju bara monster.

Det kan också vara läge att ta hänsyn till skämmighetsfaktorn eller den sk bradleyeffekten och faktiskt medge en sak även utåt. SD ligger konstant över spärren i alla webbbaserade opinionsundersökningar och pendlar i de där de tillfrågade blir uppringda per telefon.

Clowner i valrörelsen

Det har kommit fram många clowner under valet. Inte bara Miljöpartiet har dem. En av våra favoriter bland de folkvalda är Jan Björklund. Som enligt vissa av oss på valaffisch.se är en av de roligaste  kufarna i den här valrörelsen med sina märkliga utspel. Vi undrar smått om han egentligen tillhör SD, men inte vågat gå över. Join the dark side?

Björklund, som pekar finger med hela handen. Det ska övervakas och bestämmas över barn, ungdomar och föräldrar. Det fria valet och att själv få bestämma, är helt ok. Så länge det sker efter någon annans stenhårda regelverk. Det ska ställas krav och våra kids ska fostras och formas i någon form av lightversion av en Hitler Jugend-skola, med ordning och reda. Ordningsbetyg gör Sverige till ett bra land igen, det räddar jobben och välfärden. Verkar han tro. Men exakt hur räddar man landet med ett ordningsbetyg?

Ja, det ska vara ordning i skolan. Inga kepsar, slöjor eller mobiltelefoner i klassrummen. Men snälla Björklund. Hur vore det att använda de resurser vi har på att skapa vettiga skolor, med bra lärare, som arbetar genom en vision om en framtid för ALLA ungar. Det är inte lärarna, föräldrarna eller eleverna det är fel på. Problemet ligger hos er politiker. Det är faktiskt ni som vaskar fram skolpolitiken. Det är ni som satsar på skolpolitiken och det är ni som sätter ramarna för lärarnas och elevernas utrymme att själva agera. Elever och lärare hänger bara med på det ni tar beslut om. Skolpolitiken är inget lärare och lever kommer överens om på rasten.  Så hur vore det om kanske du som politiker tog ansvar för skolan, eller det kanske är för mycket begärt?

Skolan ska vara för alla, vi är alla olika, har olika idéer och sätt att fungera på. Skolan ska byggas på ett sådan sätt så att alla ska kunna lyckas och få sig en bra grundutbildning. Inte bara för dom som viker sig för dina anala fantasier om ordning och reda. Det är nästan så att vi på valaffisch undrar om du och Beatrice Ask delar samma våta dröm om ett kallt hårt samhälle som ständigt övervakar oss, och gör vi fel, så kommer det ett kuvert. Ni två råkar möjligen inte ha börjat prata ihop er om att lägga era rum vägg i vägg på jobbet och slå ihop utbildnings- och justitiedepartementen?

Avslutningsvis en tröstande kram till Mona

Kram…

Borgarnas Spindoctors

Danska regeringen: "Sverige ett u-land vad gäller yttrandefrihet"

SvD, DN

Vinna eller försvinna

Rekordraset

Stort vänsterbråk när S går dåligtUrsprungsartikel
Källa: Valaffisch.se (importerat inlägg)

Inga kommentarer: