Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 7 september 2010

En lokalblaskas moraliska förfall

MEDIA När Lars Vilks skulle hålla en föreläsning i Kalmar förra veckan var naturligtvis polisen på helspänn. En halvtimma innan föreläsningen skulle sätta igång, reagerade polisen på två män som "skiljde sig markant från övrig publik". De två invandrarkillarna tillhörde ett fåtal som spontanköpte biljetter á 275 kronor i entrén, och den ene pratade mycket högljutt och engagerat i en mobiltelefon strax innan föreläsningen. De båda gick in och satte sig längre bak i salen. Polisen, vis av erfarenheten från attackerna på både Vilks och den närvarande polisstyrkan i Uppsala, beslutade sig för att inte ta några risker.

Civilklädd polis gick fram till killarna och bad dem lugnt och städat att följa med ut ur salen. Utanför togs de åt sidan och fick visa legitimation för polisen och svara på några frågor. Polisen var nöjd med svaren, och de unga killarna fick gå in i föreläsningssalen igen, i väntan på att Lars Vilks skulle börja sin presentation.

En ren rutinkontroll, med andra ord. Vilks föreläsning gick lugnt till väga, och avbröts bara vid ett tillfälle när en muslimsk kvinna protesterade med orden "tänk på oss som älskar Muhammed nästa gång du kränker" innan hon lommade iväg.

Men historien tar inte slut där.

De två lokalblaskorna Östran och Barometern publicerade sammanlagt fem artiklar om Lars Vilks besök i Kalmar, men endast en artikel handlade om själva innehållet i föreläsningen. Resterande artiklar koncentrerade sig på att svartmåla polisen, och förhärliga de muslimska männen.

Speciellt en "journalist" vid namn Bengt Roos på Östran sparar inte på krutet i sin artikel "Fel färg för att vara publik åt Vilks?". Artikeln är så märklig, så fylld av inte bara stavfel, utan även av hat mot Lars Vilks, att den bör läsas i sin helhet:

Även om polisens informatör Ulf Karlsson graderade den behövliga polisansatsen till en ”FF-match mot Gefle eller Gais” när tidigare dödshotade konstnären Lars Vilks föreläste i Kalmar igår, blev kvällen en bitter erfarenhet för två kalmarkillar med ”fel” färg på håret och ögonen…

En halvtimme innan föreläsningen fick nämligen Alexander Louchi och hans kompis från Smedby ta med sig sina jackor och trava ut ur den välbesatta lokalen, tydligt eskorterade av en civilklädd polis.

Utanför väntade fyra uniformerade poliser för förhör.

- De ville veta varför vi betalade vid entrén och var den tredje killen som varit med oss tagit vägen, berättar en upprörd Alexander.

Trevliga killar

- Vi förklarade att det var fler än vi som betalat de 275 kronorna när vi gick in och att kompisen som körde oss till Byttan hade åkt hem. Då fick vi höra att vi verkade vara trevliga killar och kunde gå in igen, samtidigt som de lovade att kolla de andra gästerna som precis som vi betalat vid entrén.

- Jag förstår att polisen kanske var nervös men det kunde skötts betydligt snyggare så hade vi säkert sluppit alla undrande blickar när vi gick in i lokalen igen. Och någon koll av de andra gästerna blev det aldrig tal om.

Lite svårt igår

För Alexander från Smedby var kvällen i alla fall förstörd och han kunde inte koncentrera sig på att försöka förstå Lars Vilks religionshat [sic].

- Själv förspråkar jag kärlek, förlåtelse och tolerans mellan människor även om det var lite svårt igår, erkänner Alexander Louchi.

Att kvällens huvudperson var ett bra premiärval för Reality Club och Kalmar konstmuseum i förhandssnacket råder inget tvivel om då kultureliten mött upp nästan mangrant.

Ingen landshövding

Givetvis undantaget landshövdingen Sven Lindgren och tillika ordförande i konstmuseet styrelse som för två år sedan stoppade Vilks planerade utställning innehållande iranska gaypar med muhammedmasker [PI:s kommentar: det var Soorah Heras video, inte Lars Vilks]. Något som hade orsakat ett mindre upplopp i Uppsala.

Styrelsebeslutet att Vilks konstnärsskap [sic] inte ansågs tillräckligt angeläget fick också Lars Wilks [sic] att lägga ut två filmer på Youtube där landshövdingen framställdes som en pamp och självutnämnd tolkare av vad som är god konst.

Egotrippad skåning [PI: ägnar journalisten sig av lite rasism här?]

En sanningssägare och försvarare av det fria ordet eller en sensationssökande opportunist som besökaren själv fick skaffa sig en uppfattning om spetsade Reality Club till annonsen med.

En egotrippad skåning med klara datorproblem och ingen lust eller förmåga att engagera blir vårt betyg. Men vad är egentligen att begära av en 64-årige konstnär som i 30 år åkt runt och återskapat sitt berömda Nimis-torn av drivved vid Kullaberg både på höjden och tvären på snart vartenda torg i landet? Givetvis följt av ständiga strider med olika kommunala och statliga instanser.

Som dock fått fart på rulljansen [sic] och föreläsnings-arvodet(?) igen genom att haka på den publicitet som följer den som tar rygg på de danska nidteckningarna på profeten Muhammed från mitten av 2000-talet.

Visserligen hävdar Vilks att han trodde faran var över när han gjorde en hafsig skiss på profeten som rondellhund, men se det räckte för att toppa löpsedlarna igen.

Visserligen påstods priset på Vilks huvud bara vara 150 000 kronor, men det viftar han bort med att det bara är amatörterrorister som är i farten numera.

Inget avtryck alls

Att följa upp med en tecknad judesugga och Jesus som en elefant gav inget avtryck alls i den mediala smörbyttan så det är bara att fortsätta på det välkända islamspåret.

Med rätta förstås eftersom denne allkulturist varken är politiskt eller religiöst intresserad utan bara brinner för den konstnärliga friheten att provocera…

Bengt Roos
b-g.roos@ostran.se (0480-613 19)

Ja, vad säger man egentligen? Men det räcker inte med det här. Budskapet ska trummas in – polisen är rasister, pojkarna är diskriminerade. Nästa artikel som Östran publicerade fick titeln "Hård kritik mot polisen för Vilksingripande", där följande står att läsa:

- Detta är ett tydligt bevis på att invandrare inte är accepterade i det svenska samhället idag, säger en mycket upprörd Nasim Malik (S). Malik har under torsdagen fått mängder av samtal och mejl från människor som känner sig uppgivna och svikna av polisens agerande. – Det är ett oerhört nederlag för oss som jobbar med integrations- och diskrimineringsfrågor.

Polisen ska agera som förebild, inte spä på bilden av den kriminelle invandraren och förstärka ”vi och dom”-mentaliteten, säger han. – Alexander är en välutbildad och skötsam kille som aldrig tidigare varit i kontakt med polisen. Att han blir kontrollerad av den enda anledningen att han har mörk hårfärg och bruna ögon är fruktansvärt, säger han.

Östran eldar på, och återanvänder en favoritmening från den tidigare artikeln:

"Efter ett kortare förhör på plats fick killarna återvända till föreläsningssalen. Men för Alexander var kvällen förstörd. – Jag förespråkar kärlek, förståelse och tolerans mellan människor även om det var lite svårt igår."

Men Ulf Karlsson på Kalmarpolisen har tagit del av polismannens rapport och anser inte att man har agerat fel ur säkerhetssynpunkt:

- Polisen på plats skapade sig en helhetsbild av situationen och tog beslutet att genomföra ett kort förhör med de aktuella personerna för att säkerställa ordningen i lokalen. Det nämns ingenting om killarnas invandrarbakgrund i polismannens redogörelse. Ett sådant här förhör kan drabba vem som helst, säger han.

Dock har Alexander Louhichi nu fått blodad tand och gråter ut även i den andra lokaltidningen, Barometern:

– Får jag ingen ursäkt kommer jag att gå till polishuset varje dag tills de ger mig en ursäkt, säger han.

Ulf Karlsson skänker emellertid inte mycket hopp åt den "kränkta muslimen":

– Det är olyckligt att de kände sig kränkta, avsikten var att upprätthålla ordningen. Men att be om ursäkt för att man gör sitt jobb, är som att busschauffören ber om ursäkt för att han kör sin linje, säger han.

Även i Barometern dyker en viss Nasim Malik (S) upp som gubben i lådan, och klagar: "Det är sådana här grejer som raserar allt vårt arbete". Ulf Karlsson på Kalmarpolisen, vars tålamod nu bör vara uttömt, förklarar än en gång att polisen bara gjorde sitt jobb.

Några dagar senare publicerar Östran en artikel med den "kränkta" muslimen Alexander Louhichi, där han stoltserar med vad tidningen kallar "symbolen för den muslimska sammanhållningens fusion med det svenska samhället". Med detta avses koranen inlindad i den svenska flaggan:

Nasim Malik (S) och Dzenan Imsirevic är de två övriga personerna som enligt tidningen planerar ett "mångkulturellt möte." Den artikel som åtföljde fotot är så kort att vi återger den i sin helhet:

Alexander Louhichi, kalmarkillen som polisen plockade ut från konstnären Lars Vilks föreläsning på Byttan, ordnar ikväll fredag, ett mångkulturellt möte i Norrliden. Många kalmarprofiler har anmält att de kommer till Kalmarsundsskolans matsal. Bland annat Johan Persson, Nasim Mailk [sic] och Jonas [sic]. Det är samling från klockan 19 och mötet börjar 20. Alexander Louhichi räknar med 100 besökare.

Tillsammans med en kompis fick har [sic] utstå polisens uppmärksamhet vid föreläsningen med Vilks. De plockades ut från lokalen och förhördes av polisen. Enligt många uppfattning [sic] enbart för att de hade fel färg på hår och ögon. Flera personer har ifrågasatt polisens agerande.

Om man lyckas bortse från alla syftnings- och stavfel i Östrans artiklar, framträder ett tydligt budskap som för många av oss är främmande: "Polisen ska ge fan i att förhöra muslimska killar, och om de ändå gör det, då banne mig så ska de få det hett om öronen!".

Låt oss då titta lite närmare på Alexander Louhichi och Nasim Malik. Ingen av dem är nämligen obekanta för Politiskt Inkorrekt. I februari i år uppmärksammade vi dessa två islamivrare genom en artikel vi fann på Sverigedemokraten Thoralf Alfssons blogg:

I veckan fick det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson ta emot ett brev från en Alexander Louchichi. Jag blev uppmärksammad på detta brev genom en liten artikel i Barometern där följande kan läsas.

I ett långt brev till Johan Persson (S) beskriver han det hot som invandrarna ställs inför om Sverigedemokraterna skulle få makten."

Med anledning av denna formulering begärde jag en kopia av brevet. Brevskrivaren är samma person som i en insändare i Östran rent lögnaktigt beskyllde Jimmie Åkesson för felaktigheter i sin så uppmärksammade debattartikel i Aftonbladet.

Nu skall det bli mycket intressant att läsa kommunalrådets svar till Alexander Louchichi.

Om Alexander L är en av de moderata muslimer som jag efterlyst i debatten så blir jag minst sagt bekymrad. I det fyra sidor långa brevet finns inte en enda rad med "självkritik" när det gäller islam men det finns däremot ett antal "önskemål" om att kommunen skall framhålla islam som något bra. T.ex. vill brevskrivaren att kommunen arrangerar islamdagar där framträdande och kunniga muslimer inbjuds för att "predika" islam för de underförstått okunniga svenskarna. Gissningsvis avser brevskrivaren att detta skall ske i de kommunala skolorna och på de kommunala arbetsplatserna eftersom han vänder sig till ett kommunalråd.

Brevskrivaren har enligt brevet fått många råd från socialdemokraten Nasim Malik som han uppenbarligen har som förebild. Ett av råden är enligt brevet följande.

"Han gav mig möjligheten att skicka in insändare och gav mig tips på vad jag skulle utelämna i mina texter för att inte skapa för stora motsättningar."

Läs den meningen några gånger så att innebörden tränger igenom!

En minst sagt avslöjande mening om att det finns en dold agenda hos dessa muslimska företrädare. Betänk sedan att det är den socialdemokratiske politikern och riksdagskandidaten Nasim Malik som gett rådet till brevskrivaren. Det Nasim Malik menar är uppenbarligen att skulle dessa muslimer skriva hela sin sanning skulle det skapa stora motsättningar i vårt samhälle. Detta är alltså dessa moderata muslimers verkliga agenda. Inte undra på att inte någon av dessa muslimska företrädare kritiserar islamister och extremister inom islam.

Samme Alexander Louchichi fick en insändare publicerad i Östran strax efter att Jimmie Åkesson fått sin debattartikel i Aftonbladet publicerad. Denna insändare avslutades med att om inte vi svenskar accepterade muslimerna i Sverige och deras krav på särlagstiftning o.s.v. skulle "vi stå inför svåra tider". Något som jag uppfattar som ett förtäckt hot. Det är kanske formuleringar som denna som Nasim Malik anser att Alexander L bör utelämna när han skriver insändare.

När sedan brevskrivaren avslutar sitt brev med följande mening så blir man minst sagt bekymrad.

"Därför är det viktigt för oss som förespråkar tolerans, kärlek och framförallt demokrati att se till att jobba lite extra inför valet 2010.”

Politiskt Inkorrekt har tidigare publicerat Alexander Louchichis svårsmälta brev till Kalmar Kommun i sin helhet här.

Alexander Louchichi har också fått en förvånansvärd mängd av insändare publicerade i Barometern, bland annat om Vilks föreläsning i Uppsala:

I tisdags hade Lars Vilks en föreläsning vid Uppsala universitet då kaos utbröt på grund av diverse avmålningar av profeten Muhammed som många fann kränkande. Kaos utbröt i form av slag mot Lars Vilks i samband med tumult i föreläsningssalen. Att hänvisa eller att stödja våld är för mig helt uteslutet men att reaktionen blev så pass stark är helt normalt om man kollar på det utifrån en muslims perspektiv.

I Koranen så finner man inget större än Gud och att Muhammed är profeten som kom med budskapet till jordens befolkning. Efter profeten Muhammed kommer personen som har gett varje individ liv på denna jord vilket är varje persons mor. Att förstå de respektlösa Muhammed karikatyrerna utifrån ett objektivt sätt vore som att kränka någons mor på ett brutalt sätt fast ett steg värre för integriteten i varje persons religion och livsåskådning ligger djupare än ord kan förklara.

Vi lånar återigen från Thoralf Alfssons blogg, för att med denna bild illustrera vad Alexander Louchichi anser vara en normal muslimsk reaktion. Pratbubblorna representerar de faktiska ord som fälldes vid tillfället (vilket dokumenterats av videofilm).

I samband med det islamistiska propagandafiaskot Ship To Gaza gav Louchichi även bevis på sin lyriska ådra i Barometern:

Tid för Israel att förstå, att Gaza behöver hjälp på sin platå. Hur kan hjälpkonvojer utsättas för våld, jo på grund av att världen är såld. Såld för att Israel ska få kalasa, men idag står vi upp och skriker FREE GAZA!

Mot bakgrund av denna information, hur kan någon tidningsredaktion i landet anse att polisen gjorde fel när de lugnt och stilla, i civila kläder, förhörde Alexander Louchichi en halvtimma innan Vilks föreläsning ens hade börjat? Muslimen har ju själv sagt om attackerna i Uppsala att ”reaktionen blev så pass stark är helt normalt om man kollar på det utifrån en muslims perspektiv”. Tvärtom, det hade betraktats som tjänstefel av polisen om de inte kollade upp de här killarna!

Bengt Skoog och chefredaktör Ulf Carlsson på Östran – ni borde skämmas!

Louchinis mantra, som han lyckas få införd i hart när varenda artikel och insändare, dvs. att han förespråkar "kärlek, förståelse och tolerans", överlåter vi till Bart Simpson att bemöta:

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: